2022-2023 Eğitim Öğretim Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni
 2022-2023 Eğitim Öğretim Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’nden mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen tören ile belgelerini aldı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülşah Çeçener, Dekanlar, akademisyenler, mezunlar ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, lisansüstü eğitim veren enstitülerin programlanmış eğitime dayalı, en üst seviyedeki diploma derecelerini vermek üzere faaliyet gösteren toplumsal gelişmenin lokomotifi olan araştırmacının yetiştirildiği eğitim öğretim kurumları olduğuna işaret ederek; “Tüm Dünya; üniversitelerden, ürettikleri bilginin kullanımında etkin rol oynamasını beklemektedir. Dolayısıyla Üniversitelerimiz sadece kitlesel eğitim ile yetinmeyip, üretilen bilginin kullanımının tüm alanlarda değer bulmasını hedeflemektedir. Bu doğrultuda lisansüstü eğitim alan nitelikli bireylerin sayısının artışı ciddi önem arz etmektedir. Mezun öğrencilerimize de yeni hayatlarında üstün başarılar diliyoruz” şekilde konuştu.

BUÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülşah Çeçener ise; “Enstitümüz; öğrencilerini ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, bilimsel düşünebilen, insan ve hasta haklarına saygılı, bilime ve ülkemize katma değer sağlayan teorik ve pratik bilgileri vererek; akademik hayatta veya diğer alanlarda bu bilgileri uygulayabilecek şekilde yetiştirmeyi amaçlamaktadır. YÖK’ün 100 öncelikli alanda 2000’den fazla Doktora öğrencisine burs sağladığı 100/2000 Sanayi Doktora Programı’ndan 70'ten fazla öğrencimiz 11 farklı alanda yararlanmaya devam etmektedir. Bursiyerlerimiz sadece eğitimlerini devam ettirmeyip, lisans eğitimi ve sağlık hizmeti sunumuna kadar çok geniş perspektifte de emek vermektedirler. Mezun Öğrencilerimizden 100/2000 burslusu olan ve her yıl tez ödüllerine başvuru yaparak çok sayıda nitelikli bilimsel faaliyet sunan mezunlarımızın olması, bu projenin başarısının kanıtıdır” şeklinde konuştu. Bu yıl tez ödülüne layık görülen mezunumuz Dr. Emin Ürkmez de 100/2000 bursiyeriydi. Ayrıca öğrencimizin tezinden iki Q1 makalesi tez savunma sınavı öncesinde yayımlanmıştır. Öğrencimizi ve Danışmanı Prof. Dr. Hakan Biricik’i tebrik ediyorum” dedi.

Programda yüksek lisans ve doktoralarını tamamlayan mezunlara akademisyenler tarafından belgeleri teslim edildi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : [889]