Öğrenci Topluluğu

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK TOPLULUĞU

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Topluluğu Uludağ Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmalık Anabilim Dalı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından 2008 yılında kurulmuştur. Çalışmalarına PDR öğrencileri ile başlayan topluluk, zamanla katılım alanını arttırmış ve etkinliklerinin hedef kitlesini genişletmiştir. Bu doğrultuda oluşturduğu faaliyetleriyle öğrencilerin ve alan çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmuştur. Topluluğumuz kurulduğu günden bu güne kadar 2017-2018-2019 yıllarında düzenlemiş olduğu 3 geniş çaplı PDR zirvesinin yanında sayısız eğitim, atölye çalışması, seminer, konferans ve oryantasyon faaliyetlerinde bulunmuştur. Öğrencilerin kariyer hedeflerine sağladığı katkılar dışında topluluğumuz, düzenlediği sosyal projeler ve sosyal etkinliklerle üyelerinin sosyalleşmesine destek sağlamaktadır. Çalışmalarını günden güne arttıran topluluğumuzun etkinlikleri aktif olarak devam etmektedir.

AMAÇ

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Topluluğu olarak amaçlarımız arasında bölümümüzü kazanan öğrencilerin, rehberlik ve psikolojik danışmanlık bilgi, beceri ve tutumlarına sahip, mesleğin etik kurallarını bilen ve uygulayan, mesleğindeki gelişmeleri takip eden, araştıran, sorgulayan ve eleştirel düşünebilen, karşılaştığı problemlerle nasıl baş edeceğini bilen psikolojik danışman ve rehber öğretmenler olmasına katkı sunmaktır. Bu görüşler doğrultusunda topluluğumuz düzenlemiş olduğu zirve, eğitim, atölye çalışması, seminer, sosyal projeler, gezi, tanışma yemekleri vb. etkinliklerle üyelerinin üniversiteye girişinden mezun oluncaya kadar geçen dönemini en iyi şekilde geçirmesini sağlamak, böylece öğrencilerin mesleki ve bireysel olarak yaşama hazır bir şekilde hayata katılımını kolayca gerçekleştirmeleri amaçlamaktadır.

VİZYON

Üye öğrencilerimize mükemmel düzeyde bir üniversite ortamı sağlayarak, onların her türlü platformda güçlü mesleki bir gelecek oluşturmalarına yardımcı olmanın yanında üniversitemizin eğitim, bilim ve araştırma alanında ulusal ve uluslararası düzeyde gelişimine ve saygınlığına katkıda bulunmak, alanımız için yapılan çalışmaları takip edip, bunlarla beraber yeni çalışmalar üretip Uludağ Üniversitesi çatısı altında gerçekleştirip ülkemize, bilime ve insanlığa yararlı hizmet sağlamak.

MİSYON

Öğrencilerimiz, bölümümüzün akademisyenleri ve üniversitemizle beraber üye öğrencilerimizi PDR alanıyla bütünleştirip, çalışma hayatına en iyi şekilde hazırlayan iklimi sağlayan bir merkez olmaktır. PDR alanında çalışma yürüten akademisyen, psikolojik danışman, psikolog ve araştırmacı kişilerle üye öğrencilerimizi ortak bir platformda buluşturup yapılan çalışmalar ve tecrübelerden bilgi edinmelerini sağlamaktır. Bu doğrultuda topluluğumuzun yapmış olduğu etkinlikleri öğrencilerin takip etmesini destekleyip, yapılan etkinliklerle eğitim dönemleri ve mezun olduktan sonraki süreçlerindeki gelişimlerine yardımcı olmaktır.

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [05-Nis-2021 06:24]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [16-Nis-2024 09:23]

İçerik Görüntüleme : [2.372]