ENGELLİLİK ve AFETLERE HAZIRLIK BUÜ’DE
 ENGELLİLİK ve AFETLERE HAZIRLIK BUÜ’DE

ENGELLİLİK ve AFETLERE HAZIRLIK BUÜ’DE TARTIŞILDI

BUÜ Özel Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (ÖZAUM) organize ettiği konferansta Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü araştırmacılarından Prof. Dr. Onur KURT “Özel Gereksinimli Bireylerin Afetlere Hazırlanması” konusunda sunum gerçekleştirdi. Konferansa Bursa Büyük Şehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü yöneticileri, birçok sivil toplum kuruluşu üyeleri, AFAD Bursa Müdürlüğü çalışanları, aileler, öğretmenler ve öğretmen adayları yoğun katılım gösterdi.

Prof. Dr. Onur KURT sunumunda Türkiye’de yapılan çalışmaların bulgularını detaylı olarak sunarken, engelli birey tanımının tüm değişkenler göz önüne alınarak yapılması gerektiğini ve yerleşim yerlerindeki engelli bireylerin demografik olarak tespit edilmesine yönelik çalışmalara gereksinim olduğunu ifade etti. Kurt ayrıca engelli bireyler için afete hazırlık, afet sırasında tahliye, afet sonrası acil ihtiyaçların (tıbbi malzeme vb.) sağlanması gibi konularda yerel yönetimler ve ilgili diğer birimler arasında etkili koordinasyonlar kurulması gerektiğinin altını çizdi.

ÖZAUM müdürü Dr. Öğr. Üye. Mustafa KURT konuşmasında merkez olarak Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra üniversite-toplum etkileşimini artırmayı da hedeflediklerini, BUÜ’nün üretilen bilginin tüm paydaşlara sunularak toplumsal gelişime katkı sağlama vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Şub-2024]

Haber Görüntüleme : [164]