OTAGG ile KARSAN Otonom Araçlar Konusunda İşbirliği Yaptı
 OTAGG ile KARSAN Otonom Araçlar Konusunda İşbirliği Yaptı

Karsan Automotive ile BUÜ Otonom Araç Geliştirme Grubu - OTAGG otonom araçlarla ilgili birlikte hazırladıkları proje ile TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programına başvuru yapacak. Hazırlanan işbirliği protokolüne BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Karsan Automotive Ar-Ge Direktörü Barış HULİSİOĞLU imza attı.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Karsan Otomotiv arasında; Üniversite/Kamu ile Araştırma Merkezleri ve Enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, KOBİ veya büyük ölçekteki kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamak TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen “1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı” kapsamında ortaklık yapılacak. Hazırlanan işbirliği protokolüne BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Karsan Otomotiv Ar-Ge Direktörü Barış Hulisioğlu imza attı.

İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, göreve geldikleri ilk günden itibaren araştırma üniversiteleri arasındaki yerlerinin çok daha üst sıralarda olabilmesi adına çabaladıklarını aktardı. Bunu başarabilmenin tek yolunun topyekun kapasite, kalite ve işbirliğinin artırılmasından geçtiğini belirten Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Her yıl Kasım ayında araştırma üniversiteleri arasındaki yerimizi görüyoruz. Burada üç temel başlık var. Üniversitenin kapasitesi, ürettiği çıktının kalitesi ve sanayi ile olan işbirliğinin niteliği. Özellikle son başlıkta iyi durumdayız. Üniversitemizin geçmişten gelen birikimi ve iyi ilişkileri bize puan olarak olumlu yansıyor. Aynı zamanda köklü bir mühendislik fakültesine sahibiz. Çok sayıda firma ile işbirliği yürütüyoruz. Karsan da bizim için son derece kıymetli proje ortaklarımız arasında ilk sıralarda yer alıyor. Yapacağımız her türlü işbirliği karşılıklı olarak kazanmamızı sağlayacaktır. Protokolün değerli çıktılara vesile olacağına gönülden inanıyoruz. Bu işbirliğinin de artarak devam edeceğine inanıyoruz. Hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

OTONOM SÜRÜÇ TEKNOLOJİLERİNDE TEK BAŞINA İLERLEMEK MÜMKÜN DEĞİL!

Karsan Otomotiv Ar-Ge Direktörü Barış Hulisioğlu ise otonom sürüş teknolojileri ekosisteminin tek başına hareket etmeye çok uygun olmadığını vurguladı. Bu anlamda üniversite ve özel sektörün deneyim paylaşımı içerisinde çalışması gerektiğinin altını çizen Barış Hulisioğlu; “Burada özel sektördeki şirketlerin birbirleriyle ve üniversitelerle ortaklık yapması gerekiyor. Bu anlamda Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi akademisyenlerine ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Birlikte çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Uzun süredir otonom araç konusunda yatırımlarımız ve çalışmalarımız bulunuyor. Ancak az önce de vurguladığım gibi tek başına bu sistemi geliştirmek çok kolay değil. Burada hep birlikte birbirimize destek olarak kıymetli işler ortaya çıkaracağımıza inanıyoruz. İşbirliğinin hepimize hayırlı olmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

KARSAN ile BUÜ Otonom Araç Geliştirme Grubu (OTAGG), otonom araçlarla ilgili birlikte hazırladıkları proje ile TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programına başvuru yapacak. 

Protokol imza töreninde OTAGG Yönetiminde bulunan BUÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Karpat, BUÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Emir Dirik, BUÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murtaza Cicioğlu, BUÜ Ar-Ge Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Koray Aki, OTAGG Danışmanı Bayram Ali Özdemir ve Karsan Elektrik ve Elektronik Sistemler Müdürü Nurettin Özekmekçi ile birlikte firma temsilcileri de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Oca-2024]

Haber Görüntüleme : [79]