Otomotiv Lisesi Ziyareti

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Bursa/Nilüfer-Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Otomotiv Lisesi) arasında gerçekleştirilecek iş birliği protokolü kapsamında ziyaret gerçekleştirildi.

Otomotiv Lisesine gerçekleştirilen ziyarette yapılan toplantıya Otomotiv Lisesi Okul Müdürü Metin SEZER, Md. Yrd. Güray KÖKEN, Md. Yrd. Erden OĞUZ ve Md. Yrd. Mehmet ÖZTÜRK, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Emir DİRİK, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Fatih KARPAT, Öğr. Gör. Koray AKİ ve Korhan MUTLUDOĞAN katıldı. Toplantıda ikili iş birliği kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerden bahsedildi. BUÜ Mühendislik Fakültesi çatısı altında kurulan Otonom Araç Araştırmaları Grubu hakkında Otomotiv Lisesi yöneticilerine bilgi verildi. Gerçekleştirilecek protokole yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla iletişim çalışmaları ve duyuruların yapılması, patent, faydalı model çalışmalarında iş birliği yapılması ve atölyeleri tarafı ile birlikte kararlaştırdıkları kullanmaları için fikir birliğine varıldı. BUÜ akademisyenlerinin proje yazılımları , otonom araçlar konusunda çeşitli eğitimler düzenlemesi, akademik mentorlük yapması ve ortak projeler geliştirme konusunda destek vermesi kapsamında görüşmeler yapıldı.

Haber Tarihi : [14-Oca-2022]

Haber Görüntüleme : [566]