OYAK Uluslararası işbirliği ziyareti
 OYAK Uluslararası işbirliği ziyareti

OYAK-Horse Global Araştırma ve Geliştirme Direktörü ve teknik ekibinin B.U.Ü.’ne Uluslararası işbirliği ziyareti 
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun YILMAZ başkanlığında, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem AKPINAR, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan SEVİLGEN, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza YILDIZ ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emre BULUT’tan oluşan bir heyet OYAK-Horse Global Araştırma ve Geliştirme Direktörü ve beraberindeki teknik ekip ile birlikte Otomotiv Endüstrisinin de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.
“PROJE PAYDAŞI OLARAK BİRLİKTE HAREKET EDİLECEK” 
Gerçekleştirilen toplantılar neticesinde, kurumların paydaş olarak yer alacağı Avrupa Birliği ve TÜBİTAK projelerinde birlikte hareket etmek konusunda prensip kararı alındı. BUÜ’nin sahip olduğu yeni nesil taşıt teknolojilerine yönelik olarak Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem AKPINAR başkanlığında Mühendislik Fakültesi Dekanlığında, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza YILDIZ’ın optimizasyon ve Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan SEVİLGEN’in, TÜBİTAK 1004 Mükemmelliyet merkezi kapsamında desteklenen “Elektrikli Taşıtlar için Batarya Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Platformu (BATEG)” projesinde gelinen son aşamalara ilişkin sunumlarının ardından OYAK-Horse Global Araştırma ve Geliştirme Direktörü, Roberto MIGUEL NIETO ve teknik ekibi ile birlikte BUÜ laboratuvar alt yapısına yönelik bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. 
ULUSLARARASI PROJELERDE ORTAKLIĞA HAZIRIZ
B.U.Ü. Mühendislik Fakültesinin mevcut teknik imkân ve kabiliyetlerinin yanında yürüttüğü projelerden ve BUÜ Görükle kampüsünün büyüklüğünden etkilendiğini belirten OYAK-Horse Global Araştırma ve Geliştirme Direktörü, Roberto MIGUEL NIETO, Elektrikli taşıtlar ile birlikte yeni nesil taşıt teknolojilerine (Fuel cell, Hidrojen) yönelik kurumlar arası işbirliğinin yapılabileceğini belirtti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [381]