Otomotiv Mühendisliği UMİMAG Araştırma Ekibinden TÜBİTAK 1505 Başarısı
 Otomotiv Mühendisliği UMİMAG Araştırma Ekibinden TÜBİTAK 1505 Başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Yazıcı’nın yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK TEYDEB 1505 Programı kapsamında destek almayı başardı.

BUÜ’de görev yapan akademisyenlerin hazırladığı TÜBİTAK projeleri destek görmeye devam ediyor. Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Yazıcı ve ekibinin hazırladığı “Geri Dönüşüm Pet Matrisli, Doğal ve Yüksek Mukavemetli Elyaf Takviyeli Karma İpliklerden Dokunmuş, Çok Katmanlı Organik Plakalar Geliştirilmesi, Batarya Kutusu Üretimi ve Testleri” başlıklı Ar-Ge projesi TÜBİTAK-TEYDEB-1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

5 ÜNİVERSİTEDEN ARAŞTIRMACI YER ALACAK

Çalışma hakkında bilgi veren Prof. Dr. Murat Yazıcı; UMIMAG Laboratuvarı’nda tamamladıkları TÜBİTAK-ARDEB 1005-118M571 ve TÜBİTAK-ARDEB 1001-218M468 numaralı projelerde üretilen bilgi, geliştirilen teknik ve teknolojilerin bu proje çalışmasına temel oluşturduğunu kaydetti. Proje ekibi ve “Polyteks Tekstil Sanayi Araştırma Ve Eğitim A.Ş” müşteri kuruluşuyla birlikte gerçekleştirilecek çalışmada müşteri kuruluş adına proje sorumlusunun Teks. Yük. Müh. Sedat Kumurtaşlı olacağı bilgisini paylaşan Yazıcı, 5 ayrı üniversiteden araştırmacının bulunacağı ve UMİMAG ekibinin de çalışacağı projenin iki yıl içerisinde tamamlanmasını beklediklerini vurguladı.

Proje kapsamında; yeşil mutabakat eylem planı, sürdürülebilir akıllı ulaşım öncelikli alanında ihtiyaç duyacak tüm sektörler için çok hafif ve mukavim malzeme, üretim sistemi ve ürün geliştirilmesini hedeflediklerini söyleyen Prof. Dr. Murat Yazıcı, çalışmanın Türkiye’ye, Bursa Uludağ Üniversitesi’ne, müşteri kuruluşuna ve tüm paydaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Mar-2023]

Haber Görüntüleme : [1.069]