Sanayi-Öğrenci Buluşması
 Sanayi-Öğrenci Buluşması

Orhangazi Asil Çelik MYO’da Sanayi-Öğrenci buluşması gerçekleştirildi

Uludağ Üniversitesi Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksek Okulu’nda Sanayi-Öğrenci buluşması gerçekleştirildi. Üniversite yönetiminin yanı sıra programda Belediye Başkanı Bekir Aydın, Döktaş ve Asil Çelik Fabrikalarının üst düzey yöneticileri ile birlikte okuldaki öğrencilerle bir araya geldi. Sanayiciler iş imkanları ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Okulumuzda sanayi-öğrenci buluşmaları kapsamında bir organizasyon gerçekleştirildi. Programa Orhangazi Belediye Başkanı Bekir AYDIN, MYO Müdürümüz Prof. Dr. Yahya ULUSOY, Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol HATIRLI, Dünya Gazetesi ekonomi yazarı Dr. Rüştü BOZKURT, Orhangazi TSO eski başkanı ve işadamı Ergün EFENDİOĞLU, Parsan ve Omtaş Teknik Grup Başkan Yrd. Çağrı YAMANTÜRK, Döktaş Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş. Genel Müdür Yrd. Sibel BİNİCİ, Asil Çelik San. ve Tic. A.Ş. Finans ve Yönetim Müdürü Metin DEMİRBAŞ ve İK Müdürü Evren KURTOĞLU katıldı.

Sanayi-öğrenci buluşmasının açış konuşmasını yapan MYO Müdürümüz Prof. Dr. Yahya ULUSOY Döktaş ve Asil Çelik fabrikalarının üst kuruluşları olan GÜRİŞ’in okullarının inşası ve sonrasındaki tüm ihtiyaçlarına yanıt verdiğini belirterek, Üniversite olarak hedeflerinin klasik ara eleman yetiştirmek olmadığını, aranan eleman yetiştirmek en büyük hedefimiz dedi. Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Bekir AYDIN ise üniversite ile ilgili TSO’da görev yaptığı dönemden bu yana hayalleri olduğunu belirterek, hayallerimizin bir kısmı gerçekleştirildi. Asil Çelik firmamızın katkıları ile bu okulu ilçemize kazandırdık. Ama hedefimiz öğrenci yurdunu da bir an önce buraya kazandırmak ve sonrasında ise fakülte hayalimizi gerçekleştirmek dedi. Orhangazi TSO yönetim kurulu başkanı Erol HATIRLI ise bugüne kadar üniversite binasının bu aşamaya gelmesinde yer aldıklarını belirterek, bundan sonra da üniversitenin gelişimi için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Programda daha sonra Asil Çelik Finans ve Yönetim Müdürü Metin DEMİRBAŞ ile Döktaş Dökümcülük Genel Müdür Yardımcısı Sibel BİNİCİ kürsüye gelerek öğrencilerle kısa bir sunum yaptılar.
Daha sonra sunumu gerçekleştiren Döktaş Parsan ve Omtaş Teknik Grup Başkan Yardımcısı Çağrı YAMANTÜRK öğrencilere hitap etti. Çağrı YAMANTÜRK öğrencilere yaptığı sunumda eğitim hayatlarında hedefledikleri mesleği en iyi şekilde öğrenip icra etmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Genç yönetici Çağrı YAMANTÜRK ayrıca öğrencilerden gelen soruları yanıtladı, öğrencilere okullarını nitelikli olarak bitiren tüm öğrencilere iş imkanı için şirketlerinin kapılarının da açık olduğunu ifade etti. daha sonra Asil Çelik adına İnsan Kaynakları yöneticisi Evren KURTOĞLU öğrencilere bir sunum yaptı. Programda son olarak Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Rüştü BOZKURT öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Program okul yönetimi tarafından Döktaş ve Asil Çelik yöneticilerine teşekkür plaketi, Orhangazi TSO yönetimine, Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneği başkanı Nizamettin Taylan ALKAN ve Yeniköy Mahalle Muhtarı Hasan AKOĞLU’na okula yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür belgesi verildi. Program konukların okuldaki atölyeleri gezmeleri ile sona erdi.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : [1.609]