Kayıt Yenileme ve Ders Seçimi Duyurusu

Meslek Yüksekokulumuzda Kayıt Yenileme ve Ders Seçimleri 21 Eylül 2021 - 10:00 / 23 Eylül 2021 - 23:59 tarih ve saatleri arasında Öğrenci Otomasyonu üzerinden gerçekleştirilecektir.

Kayıt Yenileme ve Ders Seçimleri esnasında;

*İşyeri Eğitimi I dersi uygulamalı olarak haftada 2 gün öğrenci tarafından belirlenen ve Meslek Yüksekokulumuz tarafından onaylanan işyerlerinde gerçekleştirilecektir. İşyeri Eğitimi I dersini seçecek öğrencilerin gerçekleştirmesi gereken işlemlere ilişkin ayrıca bir duyuru yapılacaktır.

**İşyeri Eğitimi I dersini seçmeyecek öğrencilerin 4 adet seçmeli dersi seçmeleri gerekmektedir. Seçmeli derslerin eksik seçilmesi eksik AKTS nedeniyle mezuniyet şartlarının yerine getirilmemesine yol açmaktadır. Öğrencilerimizin seçmeli dersleri GANO'larının sağladığı AKTS miktarı müsaade ettiği sürece eksik seçmemeleri önem arz etmektedir.

***Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Yönetmeliğine göre GANO'su 1.80'in altındaki öğrenciler yeni ders alamazlar. GANO'su 1.80-1.99 arası olan öğrenciler toplamda 30 AKTS'ye kadar, GANO'su 2.00-2.99 arasında olan öğrenciler toplamda 40 AKTS'ye kadar, GANO'su 3.00 ve üzeri olan öğrenciler toplamda 50 AKTS'ye kadar ders alabilirler. İlgili AKTS miktarları öğrencilerin almak zorunda olduğu AKTS miktarlarını değil, maksimum alabilecekleri AKTS miktarlarını ifade etmektedir. Seçilmesi gereken derslerin AKTS toplamı, öğrenci GANO'sunun müsaade ettiği maksimum AKTS miktarının altında olabilir.

-Öğrenci otomasyonu ekranında KVK metni, süresiz HES Kodu girişi ve aşı anketinin ders kayıtları öncesinde doldurulması önem arz etmektedir. Ayrıntılar için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının linkteki duyurusunu inceleyiniz:

Kayıt Yenileme İşlemleri HES Kodu Uygulaması

-Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının Kayıt Yenileme/Ders Seçimi Takvimi, Katkı Payı/Öğrenim Ücreti ve Mazeretli Ders Kaydına ilişkin duyurusu:

Kayıt Yenileme/Ders Seçimi Takvimi (2021-2022 Güz Yarıyılı)

Yukarıdaki açıklamalara rağmen Kayıt Yenileme ve Ders Seçimleri esnasında sorun yaşayan öğrencilerimiz aşağıdaki numaralardan Öğrenci İşleri Birimimiz ile iletişime geçebilirler.

Orhaneli Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri İletişim Bilgileri

Öğrenci İşleri Mail:                  orhaneliogis@uludag.edu.tr