2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı KYK Üniversite Burs Kontenjanları

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün; Yükseköğretim öğrencilerine burs verilmesine ilişkin 5102 sayılı Kanun gereği burs verilmesi öngörülen öğrencilerin bildirilmesi için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kılavuzundaki öğrenci kontenjanlarının %1'nin üniversitelere burs kontenjanı olarak ayrılmasına ilişkin kararı uyarınca; Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans (hazırlık sınıfı hariç) ve Doktora eğitimini yapan öğrencilerden ihtiyaç sahiplerinin aşağıda yer alan Başvuru Formunu elektronik ortamda doldururak  9 Kasım 2020 tarihi mesai bitimine kadar bağlı olduğu Enstitü/Konservatuar/Fakülte/Meslek Yüksekokul Birim Öğrenci İşleri bürolarına e-posta yolu ile ulaştırmaları gerekmektedir.

A - BURS VERİLMEYECEK ÖĞRENCİLER (Burs Kredi Yönetmeliğinin 9. Maddesi)

1. Genel Müdürlüğümüzden öğrenim kredisi veya burs almış veya almakta olan öğrenciler,
  2. 5102 Sayılı Kanunun 2. maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,
  3. Burs isteğinde bulunduğu tarihte, okula giriş tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
  4. Yabancı uyruklu öğrenciler,
  5. Polis akademisi öğrencileri ile askeri okul öğrencileri,
  6. Ek süre öğrenim gören öğrenciler,
  7. Bu Yönetmelik hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler.

B - DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Başvuruların değerlendirilmesinde öğrenci ve ailesinin gelir durumu, öğrencinin başarı durumu ve sosyal durumu dikkate alınır.

Gelir Durumunda Dikkate Alınacak Hususlar

Başarı Durumunda Dikkate Alınacak Hususlar

Sosyal Durumunda Dikkate Alınacak Hususlar

Öğrencinin sosyal durumunda, öğrencinin ailesinin ikametgâh adresinde veya ikametgâh adresinin dışında yükseköğrenim görmesi, yükseköğrenimde, ilköğrenimde ortaöğretimde öğrenim gören kardeş sayısı, anne ve babasının vefat etmiş olup olmaması, anne ve babasının boşanmış olup olmaması durumlarının değerlendirilmesi gerekmektedir.

Başvuru Formu için TIKLAYINIZ. (Elektronik ortamda doldurulması gerekmektedir.)

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [05-Kas-2020 13:01]