Ders Devamına İlişkin Yönetmelik Değişikliği ve Uygulama Şekli

DERS DEVAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ VE UYGULAMA ŞEKLİ

B.U.Ü. Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliğinin 19. ve 29. maddelerinde ders devamı ile ilgili yapılan değişiklikler; 31 Ocak 2020 tarih ve 31025 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanmış olup 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında aşağıda belirtilen koşullara sahip öğrencilere uygulanmasına karar verilmiştir.

1) Tıp, Veteriner, Sağlık Bilimleri, Diş Hekimliği Fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hariç olmak üzere, bir kez devam şartı sağlanmış olan salt teorik dersler ile derse bağlı uygulama ve laboratuvar derslerinin tekrar alınması durumunda devam zorunluluğu aranmayacaktır. Ancak öğrenciler kayıtlı oldukları derslere ait tüm sınav vb. ölçme değerlendirme etkinliklerinden (tüm sınavlardan) sorumludurlar.  

2) 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılından önce en son alınan ders/derslerin devam şartını sağlamış (FF), (FD) veya (K) notuna sahip öğrencilerden devam şartı aranmayacaktır. Bu derslerden;

      a) Tüm teorik dersler (zorunlu/seçmeli) (Örnek: 2+0 olan dersler)

      b)Tüm teorik+uygulama/laboratuvar dersleri (zorunlu/seçmeli) devam şartı aranmayacaktır (Örnek: 2+2 olan dersler)

3) Notun yükseltilmesi için yeniden kaydolunan derslerde devam şartı aranmayacaktır (not yükseltmek için alınan zorunlu derslerde ilgili dönemin sonunda öğrenciler başarısız dahi olsalar alınan son not geçerlidir, daha önce alınan başarılı not geçerliliğini yitirir, seçmeli derslerde ise dönemsel seçmeli ders sayısından fazla sayıda seçmeli ders alınması durumunda; alınan dersler arasından en yüksek nota sahip olan derslerin dönemsel seçmeli ders sayısı kadarı (aynı gruba ait dersler) GANO hesabına katılır.)

4) Öğrencilerin derslerden son aldıkları harf notları dersi veren öğretim üyelerinin listelerine yansıyacağından, devam ile ilgili takip işlemi söz konusu harf notlarına göre yapılacaktır. Bu nedenle öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için not kartlarını kontrol etmeleri büyük önem arz etmektedir.

Devam Şartı Aranacak Dersler

1) İlk kez alınan tüm dersler

2) Tekrar edilen seçmeli dersin/derslerin yerine alınan yeni seçmeli dersler

3) Teorik kısmı olmayıp, sadece uygulama veya laboratuvarı olan dersler

4) En son (D) notu alınan dersler

ÖZEL DURUMLAR

Yetenek sınavı ile öğrenci alan birimlerde öğrenim gören öğrenciler ile Meslek Yüksekokulların Sağlık Programlarında öğrenim gören öğrencilerin devam şartı aranmayacak derslere ilişkin bilgileri kayıtlı oldukları Bölüm Başkanlıklarından almaları gerekmektedir.

DERSLERİN ÇAKIŞMA DURUMU

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında otomasyon sisteminde çakışan derslerin kontrolü kaldırılmıştır. Sistem ders kaydı sırasında, çakışan derslerin seçilmesi halinde öğrenciye uyarı verecektir. Ancak birden fazla dersi çakıştığı halde çakışan derslere kayıt yaptıran öğrenciler, aynı gün ve saate sadece bir derse devam edebilecek, dersten çıkarak diğer derse gitmelerine izin verilmeyecektir. İlk kez alınacak derslere devam zorunluluğu bulunduğundan, öğrencilerin çakışan derslerini kontrol ederek kaydolmaları gerekmektedir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [14-Şub-2020 12:13]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [14-Şub-2020 12:14]

Duyuru Görüntüleme : [997]