2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ek Sınav Duyurusu

Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliğinin 31. maddesi gereğince 2018- 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılı sonunda, bütünleme sınavlarının ardından, ek sınav hakkını kullanmak isteyen öğrencilere 07 Şubat 2019 tarihinde ek sınav gerçekleştirilecektir.

Ek sınav hakkını kullanmak isteyen öğrencilerin 04-05 Şubat 2019 tarihlerinde öğrenci işleri birimine dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir (ders isimleri dilekçede mutlaka belirtilecektir).

Ek sınav hakkı her öğrenciye sadece bir defa tanınmaktadır. Bu nedenle, ek sınav hakkını kullanan ancak, başarısız olan öğrenciler, daha sonra yapılacak ek sınavlara giremezler ve herhangi bir hak talebinde bulunamazlar. Ek sınavda başarısız olan öğrenciler bütünleme sınav hakkını kullandı ise yaz öğretiminde o dersi alamayacaktır.

Ek sınav hakkından, tüm dersleri alan, devam koşulunu yerine getirerek yarıyıl/yıl sonu sınavlarına giren aşağıdaki koşullara sahip öğrenciler yararlanacaktır.

1) Not ortalamasına dahil edilen en fazla iki dersten (FF) veya (FD) notu alan veya bir dersten fazla olmamak kaydıyla, kredisiz dersinden (K) notu alan öğrenciler,

2) Son iki yarıyılda (FF) veya (FD) notu almadıkları halde, mezun olmaları için gerekli 2.00 GANO’yu sağlayamayan ve GANO’sunu 2.00’ye yükseltmeleri için (DD), (DC), (CC) notunu aldıkları kredisi en yüksek iki dersi olan öğrenciler.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [28-Oca-2019]