Mızrap Bulunuz ( Proje Yürütücüsü )

Doç. Dr. Mızrap Bulunuz Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesidir. Bu üniversitede fen eğitimi, proje tasarımı ve uygulaması, oyun-yoluyla öğretim ve bütünleştirilmiş eğitim konularında dersler vermektedir. Dr. Bulunuz lisans derecesini ODTÜ, yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi, doktorasını ise A.B.D. Georgia State Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Araştırma alanları biçimlendirici değerlendirme, araştırma yoluyla öğretim, fen eğitiminde motivasyon ve ilgi gelişimi, proje-tabanlı öğretim, fen eğitiminde tartışma-muhakeme, okulöncesinde oyun-yoluyla fen öğretimi ve bütünleştirilmiş eğitim uygulamaları oluşturmaktadır.

 

Dr. Bulunuz yurt dışında bulunduğu sürede kısa dönemli iki projede araştırmacı olarak görev almıştır. Uygulamalı eğitim ve araştırmalarına ilgi duyan Dr. Mızrap Bulunuz, “Sınıf Öğretmeni Yetiştirme Programları için İyi Öğretmenlik Uygulamaları: Klinik Danışmanlık Modeli” adlı TÜBİTAK 1010 projesinde yardımcı araştırmacı olarak yer almıştır.  Buna ek olarak “Okulda Gürültü Kirliliği: Nedenleri, Etkileri ve Kontrol Edilmesi” adlı okulda sağlıklı öğrenme ortamının sağlanması konusunda TÜBİTAK 1001 projesinin de yürütücülüğünü yapmaktadır. Dr. Bulunuz takdir edilen ödüller aşağıda sıralanmıştır: Georgia State Üniversitesi Doktora Programı Akademik Başarı PHI BETA DELTA Onur Ödülü; Georgia State Üniversitesi Üstün Yetenekli Öğrenciler İçin açılan programda başarılı öğretim uygulamaları ödülü; Uludağ Üniversitesi AR-GE Günleri Poster Ödülü; Bursa 1. Çevre Katkı Yarışması Teşvik Ödülü, ve TÜBİTAK Yayın Teşvik Ödülü ve Uludağ Üniversitesi 2016 yılı akademik başarı ödüllerinde, en başarılı akademisyen ödülü yer almaktadır. 

e-posta: mbulunuz@gmail.com

 

 

 

Nermin Bulunuz ( Araştırmacı )

1995 yılında ODTÜ Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 1995-2000 yılları arasında Malatya Hüseyin Kölük Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde Biyoloji ve Mudanya Sami Evkuran Anadolu Lisesi’nde Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı. 2002 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 2003 yılında doktora eğitimini almak üzere  A.B.D. Atlanta Georgia State Üniversitesi (GSU)’ ne gitti. Doktora eğitimi süresince GSU İlköğretim Bölümünde araştırma görevliliği, öğretim asistanlığı ve Atlanta’daki farklı ilkokullarda öğretmen adaylarına danışmanlık yaptı.  Doktora tezinde sınıf öğretmeni adaylarının yer bilimi ve uzay bilimi kavramları hakkındaki kavramsal anlama düzeyleri ve kavram değişim stratejilerinin etkililiği üzerine uzmanlaştı. ABD’de bulunduğu süreçte 2 kısa dönemli projede görev aldı ve öğretmen eğitimi ile ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası kongre ve konferanslara katıldı.  2006’da doktora eğitimini tamamladıktan sonra 2009 yılında Yrd. Doç. Dr. kadrosunu aldı. Halen Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Anabilim Dalı’nda Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır.

                Yrd. Doç. Dr. Nermin Bulunuz, 2011-2014 yılları arasında “Sınıf Öğretmeni Yetiştirme Programları için İyi Öğretmenlik Uygulamaları: Klinik Danışmanlık Modeli” adlı TÜBİTAK 1010 EVRENA projesinin yürütücülüğünü yaptı. Yazarın 2014 yılında okullarda gürültü kirliliğinin tespit edilmesi ve gürültüye karşı okullarda verilen farkındalık eğitiminin değerlendirilmesi hakkında yayınlanan makalesi bu kitabın yazılmasına vesile olan ve yardımcı araştırmacı olarak görev yaptığı TÜBİTAK 1001 projesinin evrilmesine katkı sundu.  

                Yrd. Doç. Dr. Nermin Bulunuz Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Georgia State Üniversitesi ‘nden  göstermiş olduğu akademik başarıdan dolayı onur öğrencisi olarak mezun oldu. Georgia State Üniversitesi’nde vermis olduğu derslerde “Başarılı Öğretim Asistanlığı Ödülü” ne layık görüldü. Yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 1010 EVRENA projesi Uludağ Üniversitesi AR-GE Günlerinde iki kez poster ödülü kazandı. Fen eğitiminde biçimlendirici değerlendirme ve uygulamalarını konu alan bir makalesine

“TÜBİTAK Yayın Teşvik Ödülü” verildi. 

e-posta: nermin.bulunuz@gmail.com

 

Ali Yurdun Orbak ( Araştırmacı )

 
 
İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Lisans
Massachussetts Institute of Technology MSc. in Mechanical Engineering Department
Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisligi Bölümü Doktora
e-posta orbak@uludag.edu.tr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jonida Kelmendi ( Bursiyer )

 

 

Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Lisansüstü Öğrencisi, Proje Bursiyeri.

e- posta: nidakelmendi@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

İrem Soylu ( Bursiyer )

Sınıf Öğretmeni, Proje Bursiyeri

e- posta: iremsoylu65@gmail.com

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [2.694]