Bedelli Askerlik (Mazeret Sınav Hakkı Uygulaması)

2547 sayılı Kanun'un 7. maddesi uyarınca; 7146 sayılı Askerlik Kanunu ile Diğer Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu ve 03 Ağustos 2018 tarih ve 30498 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren geçici 55. madde kapsamında "21 günlük temel askerlik eğitimi" maksadıyla silah altına alınacak yükseköğretim öğrencilerinin temel eğitimi aldıkları süre içinde idari izinli sayılmalarına, aldıkları temel askerlik eğitiminin ara sınav, vize veya yıl sonu final sınavlarına rastlaması durumunda mazeret sınav hakkı verilmesi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca tüm yükseköğretim kurumlarına duyurulmuştur.

Bu kapsamda; "21 günlük temel askerlik eğitimi" ara sınav (vize), yıl sonu (final) veya bütünleme sınavlarına denk gelen öğrencilerin bağlı oldukları birimlere (Enstitü, Fakülte, Meslek Yüksekokulu) yazılı olarak başvuru yapması (Dilekçe ekinde askerlik sevk belgesinin yer alması ve dönüşte de terhis belgesinin eklenmesi) halinde durumları ilgili birimlerin Yönetim Kurullarınca değerlendirilecek olup yapılacak ayrı bir takvimle kendilerine mazeret sınav hakkı tanınacaktır.

İlgili tüm öğrencilere önemle duyurulur.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [29-Kas-2019 07:06]