Anabilim Dalı Başkanı'ndan

Geleceğin güvencesi eğitim, eğitimin güvencesi ise öğretmendir. Geleceği güvence altına almaya vesile olmak adına, 1981 yılından bu yana müzik sanatının sihirli gücü ve eşsiz güzelliği ile öğretmenlik mesleğinin inceliklerinin buluştuğu Müzik Eğitimi Anabilim Dalımızda müzik eğitimi alanında nitelikli, yüksek öğretmenlik meslek becerisine sahip müzik öğretmenlerinin çağın gerekleri doğrultusunda yetiştirilmesi amacıyla eğitim- öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Bu amaçla lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde uygulanan ulusal öğretim programımızın öngördüğü öğretmenlik meslek bilgisi dersleri yanı sıra gerek uluslararası sanat müziği gerekse geleneksel müziklerimiz ile ilgili teorik dersler ile Batı ve Türk Müziği enstrümanlarının eğitimi öğretmenlik mesleğinin gerekleri doğrultusunda verilmektedir. Uzman akademik kadromuz, anabilim dalımıza ait donanımlı müstakil binamızda, akademik düzeyi yüksek sanatsal, bilimsel ve kültürel ders dışı etkinlikleri de sıklıkla düzenleyerek müzik öğretmeni adaylarımızın çok yönlü gelişimlerini destekleme gayretiyle çalışmalarını sürdürmektedirler. 

5 farklı ülkedeki 13 müzik kurumu ile imzalamış olduğumuz ve müzik öğretmeni adaylarımızın yurt dışında çeşitli kültürel öğeleri tanımaları ve olağan üstü deneyimler yaşamalarına olanak sağlayan Erasmus+ ikili antlaşmalarımız Anabilim Dalımızı ayrıcalıklı kılmaktadır. Erasmus’un yanı sıra Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları da gelen ve giden öğrencilerimizin farklı bakış açıları kazanmalarında etkili olmaktadır.

Anabilim Dalımız 16.04.2022 - 16.04.2025 tarihleri arasında geçerli olmak üzere EBDAD (Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği ) tarafından akredite edilmiştir.

Anabilim Dalımız, yüksek düzeydeki akademik birikimi nedeniyle öncelikli tercih edilen kurum olma özelliğiyle ülkemizdeki çok sayıdaki Müzik Eğitimi Anabilim Dalları arasında ilk sıralardaki yerini korumaktadır. Ayrıca eğitim kalitemizin yansıması olarak addettiğimiz mezunlarımızın müzik öğretmenliği meslek yaşamlarındaki başarıları da gurur kaynağımız olarak gücümüze güç katmaktadır. 

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ailemize, yeni nesillerin aydınlık geleceklerine ışık tutacak ideal müzik öğretmeni olma arzusuyla katılan ve katılmayı planlayan tüm müzik öğretmeni adaylarımızı tercihlerinden ötürü kutlar, başarılarının devamını dilerim.  

Doç. Dr. Gülnihal GÜL

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı   

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [02-Ara-2019 20:06]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [14-Eyl-2022 18:23]

İçerik Görüntüleme : [2.823]