Eğitim Fakültesi Tanıtım Oyunu

Eğitim Fakültesi Tanıtım Oyunu

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni 3 boyutlu oyun ortamında keşfedebilirsiniz. Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yunus Alyaz tarafından Android, PC ve Linux işletim sistemleri için geliştirilmiş olan oyunu http://alyaz.home.uludag.edu.tr/PlayLinguistik/PL_download.html   adresinden indirebilirsiniz. Oyunun Android sürümü ayrıca Amazon Appstore üzerinden de temin edilebilmektedir.

Oyun mekaniği ergonomik olarak tasarlanmış olduğundan bilgisayar oyunu oynamamış olan kullanıcılar da rahatlıkla oynayabilirler. Açılış sahnesinde Eğitim Fakültesi binası önündeki avatarı klavyedeki ok tuşları ile hareket ettirerek bina çevresinde ve bina içinde dolaşabilirsiniz. Oyun TPS (Third Person Shooter) olarak hazırlanmıştır. Oyuncu avatarın yürüme yönünü ve kamera açısını belirlemek için fareyi yatay ve dikey eksende hareket ettirmeniz yeterlidir. Menü fareyle ve klavyeyle (M) açılarak kısa yol tuşları da kullanılabilmektedir. Oyuncu, avatar vasıtasıyla oyunda dolaşarak Eğitim Fakültesi çevresini, B Blok içindeki birimleri, bölümleri ve sınıfları 3 boyutlu oyun mimarisi ortamında ve gerçek oyun mekaniğiyle oynayarak keşfedebilir ve avatarlarla konuşarak eğitim fakültesi hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Eğitim Fakültesi B Blok binası gerçeğine uygun olarak tasarlanmış olup oyun ortamının yanı sıra bilgisayar ortamındaki 3B görüntüleyici gibi yazılımlarla 3 boyutlu ders materyali olarak kullanılabilir ve 3 boyutlu yazıcıyla gerçek modeli oluşturulabilir niteliktedir.

Oyunla ilgili her tür öneri ve eleştirilerinizi, varsa hataları (bug) oyunun geliştiricisine (alyaz@uludag.edu.tr) iletebilirsiniz.

 

Proje sayfası: http://alyaz.home.uludag.edu.tr/PlayLinguistik

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=GUn62lT9Oag

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [02-Kas-2022 12:26]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [02-Kas-2022 12:26]

İçerik Görüntüleme : [1.014]