Eğitim-Öğretim Faaliyetlerinin Uzaktan Yürütülmesi
 Eğitim-Öğretim Faaliyetlerinin Uzaktan Yürütülmesi

Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

Eğitim-Öğretim Faaliyetlerinin Uzaktan Yürütülmesi Hakkında Duyuru

Sevgili Öğrencilerimiz,

Son günlerde ülkemizi ve bütün dünyayı etkileyen olağanüstü koşullar nedeniyle, üniversitemizde de 30 Mart 2020 tarihinden itibaren eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan yürütülmesi söz konusu olmuştur. Söz konusu koşullar sona erdiğinde uygulamalı derslerin telafisi için yoğunlaştırılmış akademik takvim hazırlanacak ve sınav tarihleri yeniden planlanarak ilan edilecektir.

Bu nedenle, öğretim elemanlarımız mevcut koşullarda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürebilmek amacıyla yoğun bir şekilde hazırlık yapmaktadırlar.

30 Mart 2020 tarihinden itibaren üniversitemizin UKEY platformu üzerinden ders materyallerine ulaşabilecek ve derslerinizle ilgili yönlendirmeleri takip edebileceksiniz.

[1]. Yaşadığımız olağanüstü koşullar nedeniyle sınırlı kaynaklarımızı etkin bir şekilde kullanabilmek amacıyla UKEY’e lisans ve önlisans seviyesindeki her ders için maksimum 5 adet dosya yüklenebilecektir. Bu nedenle, çok sayıda haftanın ders materyali tek bir dosya içinde sizlere sunulabilecektir.

[2]. Buna ek olarak, söz konusu kaynaklarımıza ait kısıtlar nedeniyle, ödev-proje teslimlerinizi UKEY üzerinden yapmanız mümkün olamayabilecektir. Bu nedenle, dersin sorumlusu öğretim elemanlarımızla iletişim kurarak, söz konusu ödev-proje teslimlerinizi e-posta veya dosya boyutu ve özelliklerine bağlı olarak farklı platformlar üzerinden (örneğin Google Drive) gerçekleştirebilirsiniz.

[3]. Dersinizle ilgili süreçleri asıl/genel olarak UKEY üzerinden takip edebileceksiniz. Bununla birlikte, öğretim elemanlarımız, gerekli olması durumunda UKEY dışında farklı platformlardan (bulut ortamı, dosya paylaşımı, sanal sınıflar vb.) da faydalanabileceklerdir. Eğer derslerinizde söz konusu UKEY dışı platformların kullanılması söz konusu olursa, bu platformların kullanımıyla ilgili gerekli bilgiler sizlere yine UKEY üzerinden paylaşılacaktır.

[4]. Bu süreçte öğrencilerimizin öğretim elemanlarımızla iletişim kurma olanakları sınırlı olacağından, öğrencilerimizin kendileriyle paylaşılan materyalleri dikkatle takip etmeleri ve dersin sorumlusu öğretim elemanlarımızla iletişim halinde olmaları derslerimizin verimliliğinin artmasına katkı sağlayacaktır.

[5]. Lisansüstü öğrencilerimizin tez savunma, tez izleme ve yeterlilik sınavları üniversitemizin Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) tarafından sağlanan sanal sınıflarda, Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından organize edilecektir.

UKEY ve Canlı Eğitim Sistemi Kullanımı için aşağıdaki bilgilerden yararlanabilirsiniz:

- Lisans Öğrencilerimiz 30 Mart 2020 tarihinden itibaren UKEY üzerinden verilecek derslere ilişkin yüklenen materyallere aşağıdaki linki kullanarak ulaşabilirler:

http://ukey.uludag.edu.tr

- Lisansüstü öğrencilerimiz 30 Mart 2020 tarihinden itibaren Canlı Eğitim Sistemi Kullanım Kılavuzu’na aşağıdaki linki kullanarak ulaşabilirler:

https://uludag.edu.tr/dosyalar/uzem/Lisansustu_Canli_Egitim.pdf

- UKEY ve Canlı Eğitim Sistemi ile ilgili soru ve sorunlarınız için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz:

-- UKEY: Faik Özgür (ukey@uludag.edu.tr)

-- Canlı Eğitim Sistemi: Doç. Dr. Melih Engin (uzem@uludag.edu.tr)

Bu zorlu süreçte sizlerin de destekleriyle eğitim-öğretim faaliyetlerimizi mümkün olan en iyi şekilde sürdürebilmek arzusundayız. Hepinize ailelerinizle birlikte sağlıklı günler dileriz!

Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Mar-2020]

Haber Görüntüleme : [709]