Fakültemizin TÜBİTAK Proje Başarısı

Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Adem Akpınar ve Doç. Dr. Murat Kankal Hocalarımızın Rusya'dan 3 farklı üniversitenin de partner olduğu 2532 kodlu RFBR (Rusya) - TÜBİTAK ikili işbirliği proje önerileri iki ülke kurumları tarafından desteklenmeye hak kazandı. Bu proje önerisi ile Karadeniz’de partner iki ülke kıyıları için yüksek çözünürlüklü yapılandırılmamış ağ sistemli bir dalga tahmin sisteminin geliştirilmesi, tüm dünyada en çok kullanılan iki dalga tahmin modeli SWAN ve WavewatchIII modellerinin performanslarının kıyaslaması, dalga spektral verilerinin biriktirilmesi, farklı tipteki dalga spektrumlarının sınıflandırılması, 31 yıllık bir dönemde spektranın alansal analizi, ortalama spektral karakteristiğin belirlenmesi, pik ve toplam dalga enerjisinin trend analizi ve fırtına dalga enerji yayılma durumunun incelenmesi gibi son zamanlarda çok popüler olan konulara odaklanılacaktır. Bütün bu analizler sonucunda kıyılarımızda daha güvenilir ve ekonomik kıyı yapılarının tasarlanması hedeflenmektedir. İki ülkeden 4 üniversitenin işbirliği yapacağı proje kapsamında karşılıklı ziyaretlerle bilgi paylaşımı da sağlanacaktır...

Haber Tarihi : [17-Şub-2020]

Haber Görüntüleme : [909]