BUÜ’lü akademisyenlerden Tübitak-Teydeb-1505 “Üniversite-Sanayi İşbirliği” projesi başarısı
 BUÜ’lü akademisyenlerden Tübitak-Teydeb-1505 “Üniversite-Sanayi İşbirliği” projesi başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan akademisyenler, sanayi işbirliği ile Türkiye'de ilk defa yerli ve milli imkânları kullanarak ‘Karşılıklı Çift Kafalı Sürfile Otomatı’ imalatı gerçekleştirdi.

TÜBİTAK-TEYDEB–1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenen ve yürütücülüğünü BUÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Kenan Çeven’in yaptığı ve araştırmacı olarak Doç. Dr. Ayça Gürarda’nın yer aldığı “Prototip Karşılıklı Çift Kafalı Sürfile Otomatı Tasarımı ve İmalatı” isimli proje kapsamında Türkiye’de ilk defa yerli ve milli imkânları kullanarak “Karşılıklı Çift Kafalı Sürfile Otomatı” tasarımı ve imalatı gerçekleştirildi.

İstanbul’da faaliyet gösteren Asil Grup Makine San. ve Dış. Tic. Ltd. Şti’nin müşteri firma ortağı olarak yer aldığı proje hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Erhan Kenan Çeven; “TÜBİTAK – TEYDEB kapsamında desteklenen ve yürütücülüğünü yaptığım projede, araştırmacı olarak Doç. Dr. Ayça Gürarda, bursiyer olarak yüksek lisans öğrencimiz Mert Ateş, müşteri kuruluş yetkilisi olarak Hüseyin Keskin ve müşteri kuruluş proje sorumlusu olarak da makine mühendisi Erol Başçı yer aldı. Yürütülen proje ile Türkiye’de ve dünyada ilk defa yerli ve milli imkânlar kullanılarak “Karşılıklı Çift Kafalı Sürfile Otomatı” imalatı gerçekleştirilmiş, tekstil ve hazır giyim sektörünün kullanımına sunulmuştur” şeklinde konuştu.

ULUSAL VE ULUSLARARASI PİYASADA BENZERİ YOK

TÜBİTAK TEYDEB 1505 Programı desteğini alan proje ile dünyada ve Türkiye’de ilk defa “Karşılıklı Çift Kafalı Sürfile Otomatı”nın tasarımı, imalatı ve çalışma parametrelerinin optimizasyonunun gerçekleştirildiğinin altını çizen Çeven; “Karşılıklı Çift Kafalı Sürfile Otomatının ulusal ve uluslararası pazarda üretilen bir benzeri bulunmamaktadır. Proje kapsamında geliştirilen makine ile üretimde % 65 oranında zaman tasarrufu ve verimlilik artışı sağlanmıştır. Projede söz konusu otomat imalatı için fikri ve sınai mülkiyet hakları ile ilgili olarak patent başvurusunda bulunulmuştur” dedi. Çeven, proje sürecinde kendisine ve ekibine destek veren herkese teşekkür etti.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Eki-2019]

Haber Görüntüleme : [1.020]