.
 .

           

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi, öğrencilerin kariyer gelişimine destek olmaya devam ediyor. Uzay, havacılık ve mühendislik alanlarında ilerlemek isteyen öğrenciler için özel bir etkinlik organize eden Fakülte, TUSAŞ yöneticilerini üniversitede ağırladı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Türk Havacılık Uzay Sanayii’nde Kariyer ve Gelişim” panelinde TUSAŞ Mühendislik Geliştirme Programı Şefi Görkem Şimşek ve Mühendislik Eğitimleri Tasarımcısı Şeyma Kahraman, öğrencilerle bir araya geldi. Etkinliği BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Karpat ve akademisyenler de takip etti.

Panelin Moderatörlüğünü üstlenen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, açılış konuşmasında Türkiye’nin gözbebeği firmalardan getirdikleri konukları öğrencilerle buluşturmayı önemsediklerini vurguladı. Birkaç ay öncesinde TUSAŞ’ı ziyaret ettiklerini açıklayan Dekan Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu; “Kendileri bizi çok iyi ağırladılar. Ziyaretimizde böyle bir program düzenlemeyi arzu ettiğimizi ilettik. Kabul ettiler ve bugün burada öğrencilerimize kurum içindeki çalışmalar ile kariyer imkanları hakkında bizlere bilgi verecekler. İlgileri ve destekleri için teşekkür ediyoruz. Düzenlediğimiz etkinlikler ile geleceğin mühendislerine kariyer planlamalarında destek olmaya gayret ediyoruz. Bu etkinlikler aynı zamanda öğrencilerimizin mezuniyet öncesinde hangi alanda çalışma yapabileceklerini görme fırsatı da sağlıyor” diye konuştu.

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan TUSAŞ Mühendislik Geliştirme Programı Şefi Görkem Şimşek ve Mühendislik Eğitimleri Tasarımcısı Şeyma Kahraman, genç yetenek programları hakkında izleyenlere bilgiler aktardı. Program, soru cevap ile sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-May-2022]

Haber Görüntüleme : [1.874]