Prof.Dr.Erhan Kenan Çeven ve Prof.Dr.Ayça Gürarda Tübitak 1505 projesi kapsamında geliştirdikleri Sürfile Otomatı için İncelemeli Patent almıştır.

TÜBİTAK – TEYDEB 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenen ve yürütücülüğünü Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Kenan ÇEVEN’in yaptığı, araştırmacı olarak Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof..Dr. Ayça Gürarda’nın yer aldığı  “Prototip Karşılıklı Çift Kafalı Sürfile Otomatı Tasarımı ve İmalatı” isimli proje kapsamında, müşteri kuruluş olan Asil Grup Makina San. ve Dış. Tic. Ltd. Şti (İstanbul) ile Türkiye’de ilk defa “Karşılıklı Çift Kafalı Sürfile Otomatı” imalatı gerçekleştirilmiş ve 22/02/2021 tarihinde TR 2019 15023 B Numaralı İncelemeli Patent alınmıştır.

Haber Tarihi : [09-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : [1.607]