Öğrenciler, TAT Gıda Fabrikası'nda Teknik Geziyle Sektörel Uygulamaları Yakından Tanıma Fırsatı Buldu

Gıda Teknolojisi 2. Sınıf öğrencileri, Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi dersi kapsamında Öğr. Gör. Dr. Neşe ÖZMEN önderliğinde, TAT Gıda İşletmesi'ne teknik bir gezi düzenledi. Bu özel gezi, öğrencilere sektördeki uygulamaları yakından görmeleri ve işleyiş hakkında daha derin bir anlayış kazanma fırsatı sundu.

Gezi, TAT Gıda Fabrikası'nda gerçekleşti ve Proje Müdürü Ersin KAYMAZ ile Üretim Kıdemli Mühendisi Serap YALPI rehberlik etti. Öğrenciler, sos hattı ön hazırlık, üretim ve aseptik dolum üniteleri gibi farklı bölümleri detaylı bir şekilde inceleme fırsatı buldular. Ayrıca öğrenciler, seyir terasından fabrikanın genel işleyişi hakkında bilgilendirici bir tur aldılar. Kornişon turşu üretim hattı gezisi sırasında, öğrencilere hammadde girişi, yıkama, ayıklama, dolum, kapama ve pastörizasyon gibi adımların nasıl gerçekleştirildiği detaylı bir şekilde anlatıldı. Bu süreç, öğrencilere teorik bilgilerini pratikte gözlemleme şansı verdi.

Bu önemli deneyim, öğrencilere sadece teorik bilgileri değil, aynı zamanda sektördeki uygulamaları da deneyimleme fırsatı sundu. TAT Gıda'nın bu eğitici geziyi düzenleyerek öğrencilere sektördeki işleyişi gösterme ve deneyimleme fırsatı tanıması öğrenciler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Bu teknik gezideki destekleri ve rehberliklerinden dolayı TAT Gıda üst yönetimine, Özlem Aydoğdu, Ersin Kaymaz ve Serap Yalpı’ya teşekkür ederiz.

Haber Tarihi : [08-May-2024]

Haber Görüntüleme : [101]