.
 .

MUSTAFAKEMALPAŞA MYO’DA MEZUNİYET COŞKUSU

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’nda eğitimlerini tamamlayan 28. dönem mezunları, diplomalarına kavuşma heyecanı yaşadı.

 

Mustafakemalpaşa MYO’nun İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Pazarlama, Gıda Teknolojisi, Organik Tarım ve Tohumculuk Teknolojisi programlarından mezun olan ve mezun olmaya aday olan 100 öğrenci kep attı.

Mezuniyet töreninde konuşan Mustafakemalpaşa MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet ÖZ, mezun öğrencilere vicdan ve akıl yolundan ayrılmamaları konusunda tavsiyede bulunurken; “2 yıllık pandeminin ardından yüz yüze mezuniyet heyecanı yaşadık. Evlatlarımızı, büyük özenle ve emekle yetiştirerek hayat mücadelesine güçlü bireyler olarak yolcu ediyoruz” dedi.

 

Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu’nun 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Mezuniyet Töreni, dün saat 10.30’da MYO Yerleşkesinde yapıldı.

Geniş bir katılım ve coşkuyla düzenlenen törene; Kaymakam Ahmet ALTINTAŞ, Belediye Başkanı Mehmet KANAR, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı J. ÜTĞM. Emre KAVAK, İlçe Emniyet Müdürü Rıza DİNÇ, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan KIRIŞTIOĞLU, BUÜ MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan TAŞKIN, MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet ÖZ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tekin UZKINAY,  daire amirleri, siyasi parti, STK temsilcileri ve özel sektör temsilcileri ile birlikte akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından mezun öğrenciler adına konuşan okul birincisi Organik Tarım programı öğrencisi Nurgül CENGİZ, evlilik ve annelik sebebiyle bıraktığı eğitim hayatını tamamlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında okul birincisi Cengiz;  “Bilginin uygulamaya dönüşmesi ile tıbbi bitkilerin insan için ne kadar değerli küçük biyokimyasal fabrikalar olduğunu görmek, çalışma yaptığımız alanın Ülkemiz ve Dünya için önemini bir kez daha yaşama imkânını bana sağladı. Toprağın, tarımın, ziraatin ve özellikle üretmenin hayati bir öneme sahip olduğunu hep birlikte gördüğümüz şu günlerde,  “bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez” felsefesiyle bizlere bilgi ve deneyimlerini can-ı gönülden aktararak  teorik eğitimin yanında, pratikte saha içerisinde uygulama imkanlarını da sağlayan tüm akademisyenlerimize huzurlarınızda sonsuz  şükranlarımı  sunuyorum” ifadelerini kullandı ve ailesine teşekkür ederek mezun arkadaşlarını tebrik etti.

Törende öğrencilere seslenen MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet ÖZ; “Bitmez denilen süreler geçti ve mezun oldunuz. Yolunuz açık olsun. Bazı şeylerin kıymetini insanoğlu yaşarken anlayamayabilir. Zaman içerisinde çok iyi bir eğitim aldığınızın ve çok iyi arkadaşlıklar edindiğinizin farkına varacaksınız. Çalışma hayatına başladığınızda, ömrünüzün bundan sonraki dönemlerinde bu durumu daha iyi anlayacaksınız.  Milyonlarca insanın geçimini sağladığı mesleklerden birisini öğrendiniz ve meslek elemanı ya da tekniker olarak mezun oluyorsunuz. Kendinize güvenin ve hem mesleki hem de sosyal alanda kendinizi geliştirmeye devam edin. “ dedi.

 

 

YURT SORUNU VURGUSU

 

MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet ÖZ konuşmasının devamında 30 yıldır görev yaptığı okulun birçok öğrenciye büyük kazanımlar sağladığını, özellikle mesleki anlamda verilen eğitimlerin yıllar içinde iş hayatına olumlu katkılarını görmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. 

Bu yıl itibariyle 1 profesör, 2 doçent, 1 doktor öğretim üyesi, 3’ü doktora dereceli toplam 11 öğretim görevlisi olmak üzere 15 öğretim elemanının göre yaptığı ve 551 öğrencinin eğitim aldığı okula ÖSYM’nin duyurularının ardından Eylül ayına kadar 200 öğrencinin daha katılacağını belirten Prof. Öz; “Kontenjan sorunu yaşamayız fakat bu süreçte bizim en büyük sorunumuz yurt. Özellikle KYK yurdu mevcut değil. Bu da öğrencilerimizin tercihlerinde önemli rol oynuyor. Bu konu da belirli aşamalar kaydedildi. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet KANAR da konuşmalarında “Bir yurt sorunumuz var. Fakat yakın zamanda yurt sorunumuzun çözüleceğinin sözünü vekilimiz kanalıyla aldık.” dedi. Başkan Kanar “100 Milyon TL’lik yatırımla Yüksekokulun yanında yer alan Gençlik ve Kültür Merkezi 31 Aralıkta hizmete girecek. Çok büyük bir tesise kavuşuyoruz. Mezuniyetiniz hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı ve öğrencilere başarılar diledi. 

BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan KIRIŞTIOĞLU ve BUÜ MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan TAŞKIN da konuşmalarında, tavsiyelerde bulundukları mezun öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Törene tebrik telgrafı ile katılan Bursa Milletvekili Mustafa ESGİN ise, yasama faaliyetlerinden dolayı TBMM’de olduğunu ve tüm mezun öğrencileri tebrik ettiğini ifade etti. Milletvekili Esgin Telgrafında; “Üniversite ve özellikle Mustafakemalpaşa yerleşkemizin gelişimi  bölgemizin gelişimi anlamına geliyor. İlçemizin yurt sorununda çözüme çok yakınız.  Kardeşlerim, bundan sonraki yaşamınızda üstün başarılar diliyorum.  Türkiye'nin gelecek hedeflerini sizler gerçekleştireceksiniz. Bu hedeflere ulaşma yönünde her zaman yanınızdayız.” İfadelerini kullandı.

Dereceye giren öğrencilerden okul birincisi Organik Tarım programından Nurgül CENGİZ, okul ikincisi Gıda Teknolojisi programından Esra ÇELİK ve okul üçüncüsü Gıda Teknolojisi programından Rumeysa SADİ’YE protokol tarafından ödüllerin verildiği törende, MYO öğrencileri arasında düzenlenen voleybol turnuvasında ilk üç sırayı alan takımlara da kupaları protokol tarafından takdim edildi.

Tören, 2021-2022 bahar yarıyılında yüksek onur ve onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere protokol üyeleri tarafından belgelerinin verilmesi, katılan diğer mezun ve mezun adayı öğrencilere anı belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin havaya kep atmasıyla sona erdi. Törenin devamında misafirlere tavuklu pilav, Kemalpaşa tatlısı ve ayran ikram edildi. Öğrenciler için kısa bir eğlence düzenlenmesinin ardından tören başarıyla sona erdi.

 

     

                    

            

            

                    

            

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : [1.552]