GENÇ SAĞLIKÇILAR KEP ATTI
 GENÇ SAĞLIKÇILAR KEP ATTI

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için düzenlenen Mezuniyet Töreni Görükle Kampüsü Atletizm Pistinde düzenlendi.

BUÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Anestezi ile İlk ve Acil Yardım programlarında eğitimlerini tamamlayan 165 öğrenci BUÜ Tören Alanında gerçekleştirilen mezuniyet töreninde kep fırlattı. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, BUÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Elif Moğol, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

SEKTÖRÜMÜZDE YER ALAN HER ÇALIŞAN VAZGEÇİLMEZDİR

BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğunu söyledi. Bursa Uludağ Üniversitesinin 47 yıllık köklü bir eğitim kurumu olduğunu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun da 1985 yılında ilk kurulan Meslek Yüksekokul olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Kırıştıoğlu; “Hepimiz aynı amaç için hizmet eden bireyleriz. Bu alanda çalışan meslek gruplarından herhangi birinin eksik veya yetersiz olması, verilen sağlık hizmetini ciddi derecede düşürür. Bu nedenle sektörümüzde yer alan her çalışan vazgeçilmezdir. Tıbbi laboratuvar teknikeri kadar Tıbbi Sekreterlik veya Anestezi Teknikerliği önemli mesleklerdendir. Siz değerli öğrencilerimiz, sağlığın her alanında kaliteli hizmetin verilmesi gereken bir alandan mezun oluyorsunuz. Yapacağınız çalışmalarda da üniversitemizi temsil edeceksiniz. Bunun farkında olmanızı sizlerden rica ediyor, yeni yaşamınızda başarılar diliyorum” diye konuştu. Ailelerin ve akademisyenlerin en iyi şekilde destekledikleri öğrencilerin, artık yeni bir hayata adım attıklarının altını çizen Rektör Yardımcısı Kırıştıoğlu 2021-2022 yılı mezunlarını ve ailelerini tebrik etti. 

Törende konuşan Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Elif Moğol da 1985 yılında kurulan meslek yüksekokulumuzun 36. dönem mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Öğrencilerin ailelerinden aldıkları güç ve destek ile mezuniyet aşamasına kadar geldiklerini aktaran Prof. Dr. Elif Moğol; “Değerli veliler, büyük özenle ve emekle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı hayat mücadelesine güçlü birer bireyler olarak yolcu etmenin zamanı geldi. Artık onlarla daha fazla iftihar edebilirsiniz. Evlatlarınız olan mezunlarımız, sizlerden aldıkları destekle bugüne kadar geldiler. Bunun için hepinizi ayrı ayrı selamlıyorum. Öğretim elemanlarımıza da verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Ayrıca Müdür Prof. Dr. Moğol, mezun öğrencilere vicdan ve akıl yolundan ayrılmamaları konusunda tavsiyede bulundu.

Konuşmaların ardından, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezunları adına Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı öğrencisi Seda Taşdemir arkadaşlarına, akademisyenlere ve ailelere hitap etti. Mezun öğrencilere anı fidanı takdimi yapıldıktan sonra Sağlık Andı’nın okundu. Tören mezun öğrencilerin havaya kep fırlatmasıyla sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : [1.258]