BİYOGEM (Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği Topluluğu)

Kuruluş Amacımız :

Bursa Uludağ Üniversitesi  Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği öğrenci topluluğunun temel amacı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda ön plana çıkmış stratejik etkinlik alanlardan biri olan biyoteknoloji ve genetik mühendisliği alanında üniversitede farklı disiplinlerde eğitim alan öğrencileri bir araya getirerek araştırma, yayım ve eğitim programları düzenlemek, biyoteknoloji ekosistemi oluşmasına rehberlik etmek,  ulusal ve uluslararası biyoteknoloji öğrenci toplulukları ile işbirlikleri geliştirmek,   üniversite ve endüstri arasında köprü oluşturmaya yönelik faaliyetlerde bulunmaktır.

Faaliyet Alanlarımız:

  1. Biyoteknoloji ve genetik mühendisliği konularında araştırma, inceleme, geliştirme ve uygulama yapmak.
  2. Biyoteknoloji ve genetik mühendisliği konularında disiplinler arası yüksek lisans ve doktora çalışmalarını teşvik etmek.
  3. Biyoteknoloji ve genetik mühendisliği ekosistemi oluşturmak,  iletişim altyapısı ve veri bankaları oluşturmak..
  4. Biyoteknoloji ve genetik mühendisliği konularında üniversitenin farklı disiplinlerde eğitim alan öğrencilerle ortak projeler hazırlamak ve biyoteknoloji alanında yapılacak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlanmaları konusunda rehberlik etmek.
  5. Biyoteknoloji ve genetik mühendisliği konularında yurt içi ve yurt dışı öğrenci kulüp/toplulukları ile işbirlikleri geliştirmek, projeler hazırlamak.
  6. Biyoteknoloji ve genetik mühendisliği konularında kurslar, seminerler, çalıştaylar, kongreler ve sempozyumlar düzenleyerek ulusal ve uluslararası bilgi birikimine katkı sağlamak..
  7. Biyoteknoloji ve genetik mühendisliği alanlarında bülten ve internet sayfası hazırlamak.

Çalışma Konuları ve ilgili Alanlarımız:

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [29-Eyl-2022 18:21]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [30-Eyl-2022 06:50]

İçerik Görüntüleme : [1.497]