BÖLÜM HAKKINDA

Moleküler Biyoloji ve Genetik; yaşamı oluşturan moleküllerin temel özelliklerini, yapılarını, işlevlerini ve birbirleriyle olan etkileşimlerini araştıran, yaşamı anlamaya ve anlamlandırmaya dayanan, kapsamı oldukça geniş ve sürekli gelişim halinde olan disiplinler arası bir bilim dalıdır. Yapılan araştırmalar sonucu elde edilen bilgiler ve ürünler; sağlık, gıda, tarım, hayvancılık ve endüstriyel alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Moleküler biyoloji ve genetik, geçmiş ve geleceğe yönelik sırları kendi bünyesinde barındırmasından dolayı günümüzdeki en önemli bilim dallarından biridir.

BUÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, kuruluşundan bu yana alanının temel ilke ve gerekliliklerini esas almakta ve bu doğrultuda lisans (BSc) ve Yüksek Lisans (MSc) derecesinde eğitim vermektedir. Bölümümüz bünyesinde 6 öğretim üyesi, 2 araştırma görevlisi yer almaktadır. Bölüm içerisinde 6 adet araştırma laboratuvarı bulunmaktadır.

BUÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünün Tarihçesi;

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Yükseköğretim Kurulu'nun 11.05.2011 tarihli kararı ile BUÜ Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde açılan bir bölümdür. Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü 2013 yılından itibaren lisansüstü seviyede eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine başlamıştır. Yükseköğretim Kurulu tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılı, güz yarıyılından itibaren de lisans öğrencisi alınması onaylanmıştır.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [28-Eyl-2022 20:13]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [02-Eki-2022 14:34]

İçerik Görüntüleme : [1.670]