Bölüm ders plânlarında yapılan değişiklikler hakkında Öğrencilerimize Önemli Duyuru ve 2021-2022 Güz Yarıyılı Ders Programı

Ders Programı İçin Tıklayınız

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Bölümümüzdeki tüm seçmeli dersler Fakülte Kurul kararı ile ONLİNE olarak yapılacaktır.

Online derslerin sınavları dâhil tüm derslerin sınavları  YÜZ YÜZE  yapılacaktır. (Yani arasınavlar, yarıyıl sonu sınavları ve bütünleme sınavları yüzyüze yapılacaktır.)

Yüz yüze olan derslere veya sınavlara girişlerde güncel bir HES kodunuzun olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. 02.09.2021 Tarihli Senato kararı her öğrenci otomasyon sistemine HES kodu girişini yapmalıdır.

4. Sınıflar için önemli not:

Daha önceki yıllarda 7 AKTS değerine sahip olan "MAT4003 Aksiyomatik Geometri" dersi zorunlu ders olmaktan çıkarılıp "MAT4113 Aksiyomatik Geometriye Giriş" isimli 6 AKTS değerinde Seçmeli derse dönüştürülmüştür.

Benzer şekilde daha önceki yıllarda 8 AKTS değerine sahip "MAT4021 Fonksiyonel Analiz" dersi zorunlu ders olmaktan çıkarılıp "MAT4115 Fonksiyonel Analize Giriş" isimli 6 AKTS değerinde Seçmeli derse dönüştürülmüştür.

Bu değişikliklerle 2021-2022 Güz Yarıyılından itibaren 4. Sınıf Güz Döneminde (yani 7. Yarıyılda) alınması gereken dersler 5 adet seçmeli ders biçimine dönüşmüştür. Bu 5 adet seçmeli dersin her birinin AKTS değeri 6 olarak belirlenmiştir.

4 yıllık ders plânımız toplam 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Her bir yarıyılda alınması gereken derslerin toplam AKTS değeri en az 30 olmalıdır. Bu nedenle bölümden mezun olabilmeleri için öğrencilerimizin 8x30=240 AKTS değerinde ders almış ve başarmış olmak gerekir.

4. sınıf ders plânlarında yaptığımız bu değişikliklerden dolayı AKTS toplamı 240 ın altında kalacak olan öğrencilerimizin olması mümkündür. Yani ders plânlarında yer alan tüm dersleri aldıkları halde yapılan bu AKTS değişiklikleri nedeniyle AKTS toplamı 240 ın altında kalan öğrenciler olabilir.  Bu öğrencilerin ders kayıt döneminde AKTS tamamlama dersini de almaları gerekmektedir. AKTS tamamlama dersi ve ders hakkında bilgilendirme Merkezi Öğrenci İşleri tarafından tüm öğrencilere yapılmaktadır. AKTS tamamlama dersinin GANO ya etkisi olmayacaktır.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [15-Eyl-2021 10:30]