2022 KODLU 2. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Değerli Öğrencilerimiz.

Bilindiği gibi 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı itibariyle İlköğretim Matematik Öğretmenliğinde yeni bir programa geçiş yapılmıştır. Bu yeni ders planına göre sizler bu dönem seçmeli ders almaya başlayacaksınız. 18 Eylül itibariyle kayıtlar başlayacak ve sizler zorunlu dersler haricinde seçmeli dersleri de alacaksınız. Ders planına göre III. Yarıyılda Seçmeli dersler olarak 1’er adet

1. Grup Seçmeli (GKS00 ile başlayan Genel Kültür Seçmeli),

2. Grup seçmeli (MBS00 ile başlayan Mesleki Seçmeli),

3. Grup Seçmeli (İMÖ00 ile başlayan Alan Seçmeli)

dersler yazmaktadır. Bunlar seçmeli ders havuzundan almanız gereken toplam 3 tane derstir.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Seçmeli Dersler için tıklayınız.

İsteyenler ders programında çakışmayacak şekilde grup fark etmeksizin daha fazla seçmeli ders alabilirler. Daha fazla seçmeli ders almak için GANO önem arz etmektedir. Bununla ilgili bilgilendirme için NOT 1’yi inceleyiniz.

NOT 1: Yönetmeliğimize göre

a) GANO’su 1.80-1.99 arası olanlara, 30 AKTS, (Fazla seçmeli ders alamaz)

b) GANO’su 2.00-2.49 arası olanlara, 36 AKTS, (ilave 1 tane seçmeli ders alabilir)

c) GANO’su 2.50-2.99 arası olanlara, 40 AKTS, (ilave 2 tane seçmeli ders alabilir)

ç) GANO’su 3.00 ve üzerinde olanlara, 50 AKTS (ilave 5 tane seçmeli ders alabilir)

kredi yükü kadar ders almasına izin verilir. (Her bir seçmeli ders 4 AKTS’dir)

İlave derslerin hangi gruptan alınması ile ilgili olarak bilgilendirme için NOT 2’yi okuyunuz.

NOT 2: Mezun olana kadar Seçmeli ders havuzundan almanız gereken ders adetleri şu şekildedir:

1. Grup Seçmeli (GKS00 ile başlayan Genel Kültür Seçmeli) 3 tane

2. Grup seçmeli (MBS00 ile başlayan Mesleki Seçmeli), 6 tane