BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRENCİLERİ TEKNOFEST'TE DERECEYE GİRDİ

Üniversitemiz Makine Mühendisliği öğrencilerinden Ahmet Şevket ÖZSOY ve İbrahim Hakkı ALÇİÇEK, Prof. Dr. M. Cemal ÇAKIR'ın danışmanlığında hazırladıkları bitirme projeleri ile katıldıkları TEKNOFEST Roket yarışması Alçak irtifa kategorisinde Vefa İnsansız Sistemler takımıyla birlikte tüm eleme aşamalarını başarı ile geçerek finale kalmış. Tuz Gölünde gerçekleştirilen ve final aşamasına 32 takımın kaldığı yarışmada roketlerinin atışını yaparak 5600 feet yüksekliğe ulaşmışlardır. Ardından ayrılma sistemlerinin çalışmasıyla roketi sağlıklı bir şekilde zemine indirerek kurtarma operasyonunu yürütmüş, roketi hasar almadan tekrar kullanılabilir durumda yarışma komisyonuna teslim etmişlerdir.
Hakem heyetinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda 3. olma başarısı gösteren öğrencileri ve danışman hocalarını tebrik ediyor. Başarılarının devamını diliyoruz.

Haber Tarihi : [21-Eyl-2020]

Haber Görüntüleme : [2.425]