Bursa Uludağ Üniversitesi Anasayfa

Dar Almandumah (IslamicInfo, HumanIndex, AraBase) Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır.

Kampüs İçi Erişim      Kampüs Dışı Erişim

Deneme Erişim Bitiş Tarihi: 26 Nisan 2019

Hakkında:

Eğitim, Sosyal Bilimler (EduSearch), Ekonomi (EcoLink), İslam Bilimleri ve Hukuk (IslamicInfo) İnsani Bilimler (HumanIndex), Dil ve Edebiyat (AraBase) ve bu alanlarda yapılmış tezleri (Dissertations) içeren bir veritabanıdır.

EduSearch

Eğitim ve sosyal bilimler alanında, 1928’den bugüne kadar gelen bir tarih aralığında tam metin içerik sağlayan temel bir kaynaktır. 359’dan fazla akademik dergi ve 610’dan fazla konferans ve seminer ile Arap Dünyası’ndaki yaklaşık 250 akademik kurumdan gelen içeriği barındırır.

HumanIndex

İnsan bilimler alanındaki temel kaynaklardan biridir. 1936’dan bugüne kadar gelen bir tarih aralığında tam metin içerik sağlar. 388’den fazla akademik dergi, 383’ten fazla konferans ve seminer ile Arap Dünyası’ndaki yaklaşık 250 akademik kurumdan gelen içeriği barındırır.

IslamicInfo

İslam ile hukuk alanındaki çalışmalar için temel kaynaklardan biridir. 1924’ten bugüne kadar gelen bir tarih aralığında tam metin içerik sağlar. 410’dan fazla akademik dergi, 392’ten fazla konferans ve seminer ile Arap Dünyası’ndaki yaklaşık 250 akademik kurumdan gelen içeriği barındırır.

AraBase

Arap Edebiyatı hakkındaki temel kaynaklardan biridir. 1921’den bugüne kadar gelen bir tarih aralığında tam metin içerik sağlar. 342’den fazla akademik dergi, 180’den fazla konferans ve seminer ile Arap Dünyası’ndaki yaklaşık 250 akademik kurumdan gelen içeriği barındırır.

EcoLink

İktisat ve idari bilimler alanındaki temel kaynaklardan biridir. 1931’den bugüne kadar gelen bir tarih aralığında tam metin içerik sağlar. 300’den fazla akademik dergi, 524’ten fazla konferans ve seminer ile Arap Dünyası’ndaki yaklaşık 250 akademik kurumdan gelen içeriği barındırır.

Mandumah Dissertations

Arap üniversitelerinde gerçekleşen 75 binden fazla tezi içermektedir.

Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Görükle Kampüsü / Nilüfer / BURSA Tel: 0 224 294 04 60 Faks: 0 224 294 04 99