Grammarly ile İngilizce Yazarken Hatalarınızı Sıfırlayın!

Hakkında:

Grammarly öğrenci ve akademisyenlerin dil bilgisi, noktalama işaretleri, cümle yapısı ve kelime kullanımı gibi İngilizce dilinde yazım yeteneklerinin geliştirilmesine yardımcı olan bir öğrenme uygulamasıdır. Yaklaşık binden fazla kurum müfredatları çerçevesinde yazım kabiliyetlerini geliştirmek için Grammarly'i kullanmaktadır. 1 milyondan fazla öğrenci yazı yazma yeteneklerini geliştirmek ve intihal yapmamak için Grammarly'den yararlanmaktadır. Grammarly'i kullanan kurumlar arasında Penn State, California State, Central Michigan ve Phoenix Üniversiteleri bulunmaktadır.

Grammarly'nin eğitim kurumları kurumsal lisansı şunları içermektedir.
- Çevrimiçi Editör
- Orijinallik Testi
- Microsoft Office Eklentisi
- Tarayıcı Eklentileri (Chrome, Safari, Firefox, Edge)
- Masaüstü Uygulamaları (MAC OS, Windows)
- Yönetici Erişimi
- 7/24 E-posta desteği

Grammarly' ye erişim için kayıt olmak gerekmektedir.

1. https://www.grammarly.com/edu/signin adresine tıkladıktan sonra açılan sayfada, "Continue with Google" tıklayınız.

(Not: Başka bir ekran ile karşılaşıyorsanız  https://www.grammarly.com adresine girerek sağ üstte görülen "Log in" tıklayınız!)

2. Kurumsal e-posta adresiniz ile (personelimiz için @uludag.edu.tr, öğrencilerimiz için @ogr.uludag.edu.tr) Grammarly hesabına giriş yapınız.

2.1. İlk açılan ekrana sadece e-posta adresinizi giriniz. (Personel iseniz örn. abayraktar@uludag.edu.tr ya da öğrenci iseniz örn. 021760547@ogr.uludag.edu.tr)

2.2. İkinci açılan web mail ekranında ise personel iseniz üst kutucuğa mail ön adınızı (örn. abayraktar) öğrenci iseniz adresin tamamını (örn. 021760547@ogr.uludag.edu.tr) giriniz. Şifre kısmına ise otomasyon şifrelerinizi giriniz.

3. Sizden kod yazmanızı isteyen ekran açıldığında PjFVenhwniZGaqrN  kodunu yazınız.

4. Açılan ekranda web tarayıcınıza Grammarly eklentisi eklenmesine izin verin.

(Bu sayede tarayıcınızda Grammarly programını aktif etmiş olursunuz. Ayrıca tüm office uygulamalarınızda da programı aktif edebilirsiniz.)

5. Grammarly uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.

6. New/Upload sekmesini kullanarak yazılarınızı taramaya başlayabilirsiniz.

7. Sol tarafta bulunan menüleri kullanarak size özel ayarlar yapabilir, büyüteç işaretine tıklayarak intihal (benzerlik) tespit özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.(Plagiarism-On)

Önemli Not: Öğrenci numaranız ile başlayıp @ogr.uludag.edu.tr uzantısı ile devam eden mail adresi tüm öğrencilerimize (önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora) tanımlanmıştır. Üniversitemiz ana web sayfasında sol üstte bulunan Öğrenci başlığına tıkladığınızda karşınıza gelen Öğrenci Mail linkinden otomasyon şifrenizle erişebilirsiniz.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [18-Eki-2018]