54. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ödül Töreni Gerçekleştirildi.

54. Kütüphane Haftası kapsamında U.Ü. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından kütüphane konusunda farkındalık oluşturmak ve Kütüphane Haftasına dikkat çekmek amacıyla üç yıldır düzenlenen etkinliklere öğrenciler bu yıl da yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşık 50 öğrencinin 187 fotoğraf ile başvurduğu “İçindeki Fotoğrafçıyı Özgür Bırak” sloganıyla düzenlenen Merkez Kütüphane konulu fotoğraf yarışması, yaklaşık 150 öğrencinin başvurduğu ve 20 öğrencinin çekilişle belirlendiği “Bul Kitabı Al Tableti” sloganıyla düzenlenen Kitap Bulma yarışması, Kitap Dayanışması etkinliği ve de E-Kütüphane portalını en çok kullanan akademisyen ve öğrenciye ödül verilmesi gibi etkinliklerle yoğun bir şekilde kutlanan haftada ödüller sahiplerini buldu.

Merkez Kütüphane konulu fotoğraf yarışmasına gelen başvurulardan oluşan fotoğraf sergisi törene katılanlar tarafından ilgiyle incelendi.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile birlikte Bursa İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı ve il protokolünden çeşitli isimler katıldı. Törende Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yüce, Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Rektör Başdanışmanı Dr. Öğr. Üyesi Fikri PALA, Fakülte Dekanları, Enstitü Müdürleri, Daire Başkanları, Fakülte Sekreterleri, akademisyenler, personel ve öğrenciler de hazır bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Ulcay, kütüphanenin farkındalığını arttırmak adına düzenlenen bu yarışmaların öğrenciler tarafından yoğun ilgi görmesinden mutlu olduklarını belirterek; “3. Nesil vizyonu doğrultusunda çalışıyoruz derken bu vizyonu doğru anlamamız ve anlatmamız gerekiyor. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ederken elbette eleştiriler olacaktır. Yöneticiler her zaman eleştiriye açık olmalıdır, içerisinde hakaret olmayan yapıcı eleştirilere biz de her zaman açık olacağız. Bütçemizin birçok alanında kısıtlanmaya gidilmesine rağmen kütüphane kaynakları noktasında artışa gitmeye devam edeceğiz. Araştırmacıların kaynaklara kolay ulaşması için çabalıyoruz. Kişiler bulundukları ofisten dünyanın birçok kütüphanesine ulaşabilmekte ve zamanı ciddi bir şekilde satın almaktayız” diye konuştu.

Törende söz alan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasan Arslan ise yapılan etkinliklere gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek; “Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak misyonumuz gereği üniversitemiz mensuplarının eğitim ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmakla birlikte, mesleğimizin bize verdiği sorumlulukla kütüphanecilik mesleğine ve kütüphanelerimizin önemine dikkat çekmek adına gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve faaliyetlerle de örnek olmaya çalışıyoruz. Sunduğumuz hizmetler, eğitim faaliyetleri vb. birçok konuda son yıllarda gerçekleştirdiklerimiz ile Türkiye’de diğer üniversite kütüphanelerine örnek olma noktasına geldiğimizi de söylemek yanlış olmaz sanırım.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere akıllı telefon ve fotoğraf makinesi hediye edildi. Kitap Bulma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ise tablet hediye edildi. E-kütüphane portalını en çok kullanan akademik personele kablosuz hoparlör hediye edilirken, e-kütüphane portalını en çok kullanan öğrenci de tablet kazandı. Yarışmacıların ödülleri törene katılan protokol tarafından verildi.

Bootstrap Case

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular