Bul Kitabı Al Tableti (Kitap Bulma Yarışması)

54. Kütüphane Haftası (26 Mart-01 Nisan 2018) kapsamında; Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Kitap Bulma Yarışması düzenlenecektir.

Dereceye giren ilk 3 yarışmacıya sırasıyla;

1. Yarışmacıya Casper VIA.L10 4.5 G model Tablet (10 inç)

2. Yarışmacıya Casper VIA.L8 4.5 G model Tablet (8 inç)

3. Yarışmacıya Casper VIA.L8 4.5 G model Tablet (8 inç)

hediye edilecektir.

KATILIM KOŞULLARI VE ŞARTLAR

1. Kitap Bulma yarışması, Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan tüm öğrencilere açıktır.
  2. Yarışmaya başvuracak kişilerin Merkez Kütüphane Danışma birimine gelerek şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.
  3. Yarışmaya başvuracak kişiler  şu an kütüphanede yarı zamanlı çalışıyor olmamalıdır.
  4. Şahsen yapılacak başvuruda doldurulacak olan Başvuru Formu’nda yarışmacının kimlik ve iletişim bilgileri eksiksiz olmalıdır.
  5. Yarışmaya başvuran kişiler haklarını bir başkasına devredemezler.
  6. Yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 23 Mart 2018’dir. Başvurular mesai saatleri (08.00-17.00) içerisinde Kütüphane Danışma Birimine yapılacaktır.

YARIŞMACILAR NASIL BELİRLENECEK

Yarışmaya katılmak için başvuru yapanlar arasından 20 kişi çekilen kura ile belirlenecektir. Başvuru yapan kişilerin isimleri küçük kağıtlara yazılarak bir kutunun içerisine atılacak ve Uludağ Kütüphane resmi facebook hesabından yapılacak olan canlı yayında çekilecek kura ile belirlenecek 20 kişi yarışmaya katılmaya hak kazanacaktır. Kura sonucu yarışma hakkı kazanan kişiler ile iletişime geçilerek Kütüphanenin belirlediği bir tarihte yarışma için davet edilecektir.

YARIŞMA NE ZAMAN YAPILACAK

Başvuru yapanlar arasından kura ile belirlenecek 20 kişi ile iletişime geçilerek, 27-30 Mart 2018 tarihleri arasında Kütüphane tarafından belirlenecek olan bir tarihte yarışma yapılacaktır.

YARIŞMA NASIL YAPILACAK

1.AŞAMA

Yarışmanın yapılacağı gün yarışmaya hak kazanan 20 kişi arasında tekrar bir çekiliş yapılarak yarışma sıraları belirlenecektir. (Diğer yarışmacıların şahitliğinde)

Her yarışmacı ayrı ayrı yarışacaktır.

İlk sıradaki yarışmacı daha önceden Kütüphane tarafından belirlenmiş ve içerisinde Katalog görüntüsü olan (kitabın bulunduğu yer-raf numarasının yazılı olduğu) kitapların yer aldığı  zarflardan birini seçecek.

Kronometreye basılması ile birlikte yarışmacı seçtiği zarftan çıkan kitabı rafında bulacak.

2.AŞAMA

Bulunan 1. kitabın başlangıç noktasına bırakılmasının ardından, Kütüphane girişinde tarama bilgisayarlarının olduğu yerde bulunan görevlinin yanına giderek 2. zarfını seçecek.

Yarışmacı 2. kitabı da bulup başlangıç noktasına bırakacak.

2. kitabın da masaya bırakılması ile birlikte görevli kronometreyi durduracak.

Her yarışmacı için yapılacak bu iki aşamalı etap sonrası en hızlı olan 3 kişi tespit edilecek ve bu 3 kişi ödül almaya hak kazanacaktır. Sıralamada yer alacak 4, 5 ve 6. kişiler ise ilk 3’e giren yarışmacıların kazandıkları halde ödüllerini almamaları durumunda yedek kazananlar olarak belirlenecektir.

ÖNEMLİ TARİHLER

İletişim: