Rosetta Stone (Online Dil Öğrenme) İle Dilediğiniz Yerden 30 Farklı Dil Öğrenin! (Ücretsiz)

Hakkında:

Dünya üzerindeki her türlü eğitim kademesinden, ulusal/uluslararası kar amacı gütmeyen organizasyonların da kullanmakta olduğu, dünyanın bir numaralı online dil eğitimi ve öğretimi setidir. 1000’nin üzerindeki değerlendirmeye göre, 5 yıldız üzerinden 4.7 puan alarak bu alanda en yüksek puana sahip dil öğrenme aracıdır. Diller: Afganca, Almanca, Arapça, Çince, Dari Farsçası, Endonezya Dili, Farsça, Filipin Dili, Flemenkçe, Fransızca, Hintçe, İbranice, İngilizce (American), İngilizce (British), İrlanda Dili, İspanyolca (Latin Amerika), İspanyolca (İspanya), İsveççe, İtalyanca, Japonca, Korece, Latince, Lehçe, Portekizce (Brezilya), Rusça, Savahilice, Urduca, Türkçe, Vietnam Dili, Yunanca.

Not: Masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlarınızdan erişim linkine tıklandığında (ya da kampüs dışından bağlanıyorsanız Kampüs Dışı Erişim üzerinden) karşınıza çıkan ekranda username kısmına personel iseniz @uludag.edu.tr, öğrenci iseniz @ogr.uludag.edu.tr uzantılı mail adresinizi ve şifre kısmına istediğiniz şifreyi girerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Masaüstü ya da Dizüstü Bilgisayar Giriş Basamakları

1. Kampüs içinden Erişim linkine tıkladığınızda (ya da kampüs dışındaysanız Kampüs Dışı Erişim) açılan sayfada username kısmına kurumsal mail adresinizi (personel iseniz @uludag.edu.tr, öğrenci iseniz @ogr.uludag.edu.tr uzantılı mail adresi) ve şifre kısmına istediğiniz bir şifreyi giriniz.

2. Öğrenmek istediğiniz dili seçiniz ve "Sign In" tıklayınız.

3. Karşınıza çıkan ekrandan “Launch Rosetta Stone Language Lessons Version 3” linkine tıklayınız.

4. Karşınıza çıkan ekrandan ilgili ayarları yapınız. (adobe flash player yükleme vb.)

5. Öğrenmek istediğiniz dili ve öğrenmeye başlayacağınız seviyeyi seçtikten sonra odaklanmak istediğiniz kursu da (önerilen Standard) seçerek öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Masaüstü ya da Dizüstü bilgisayar ses ve mikrofon ayarları kılavuzu için Tıklayınız...

Önemli: İlk aşamada Kampüs İçi IP tanımlı bir bilgisayar (veya Eduroam) ya da kampüs dışındaysanız Kampüs Dışı Erişim linki üzerinden giriş yapıp (web ya da mobil) yukarıdaki ilk 2 adımı tamamlamışsanız, telefonunuza herhangi bir internet ağından Rosetta Stone uygulamasını ücretsiz indirerek ilk aşamada girdiğiniz kullanıcı adı (kurumsal mail adresi) ve şifre ile ve de namespace boşluğuna s4564102 yazarak mobil uygulamadan da doğrudan kullanmaya başlayabilirsiniz. Mobil uygulamayı indirdikten sonra sırasıyla “Sign In - Work and School - Kullanıcı adı - Şifre - ve namespace boşluğuna s4564102 "

Öğrenmek istediğiniz dili sonradan değiştirmek isterseniz; ilgili giriş işlemlerini yapıp (web) öğrenmek istediğiniz dili değiştirin. Bu değişiklik bir sonraki girişinizde mobil uygulamanıza da yansıyacaktır.

Önemli Not: Öğrenci numaranız ile başlayıp @ogr.uludag.edu.tr uzantısı ile devam eden mail adresi tüm öğrencilerimize (önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora) tanımlanmıştır. Üniversitemiz ana web sayfasında sağ üstte bulunan Hızlı Menü başlığına tıkladığınızda karşınıza gelen Öğrenci Mail linkinden otomasyon şifrenizle erişebilirsiniz.

Erişim Linki (Kampüs İçi-Eduroam)     Kampüs Dışı Erişim    Mobil Cihaz Erişim Kılavuzu (Video)    Mobil Cihaz Erişim Kılavuzu

Rosetta Stone Mobil Uygulama Giriş Basamakları

1. Uygulama marketlerinden (App Store, Play Store) Rosetta Stone uygulamasını bulunuz.

2. Uygulama cihazınıza indirildikten sonra hemen açmayınız.

3. Web'den (Sadece ilk sefer için kurum internet ağından (Kampüs İçi-Eduroam) ya da yukarıdaki Kampüs Dışı Erişim linki üzerinden Rosetta Stone bağlantısına tıklayınız.

4. Karşınıza çıkan ekranda username kısmına personel iseniz @uludag.edu.tr, öğrenci iseniz öğrenci numaranız ile başlayan @ogr.uludag.edu.tr uzantılı mail adresinizi ve şifre kısmına istediğiniz şifreyi giriniz. Öğrenmek istediğiniz dili seçerek giriş yapınız.

5. Gelen ekrandan “Launch Rosetta Stone Language Lessons Version 3” linkine tıklayınız ve Rosetta Stone’un uygulamada açılmasına izin veriniz.

6. Otomatik olarak uygulamaya yönlendirme yapılacaktır ve üniteleri gösteren giriş ekranı karşınıza gelecektir.

7. Sonraki girişler doğrudan uygulama üzerinden yapılabilmektedir. Sonraki girişlerinizde sırasıyla, uygulamaya giriş yapınız, “Sign In” butonuna tıklayınız, “Work and School” seçeneğine tıklayınız, bir önceki adımda oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifrenizi kullanınız ve namespace boşluğuna s4564102 yazarak (eğer otomatik olarak eklenmediyse) doğrudan giriş yapabilirsiniz.

Detaylı Bilgi ve Yardım İçin Bize Ulaşın!

Uludağ Üniversitesi Merkez Kütüphane

Elektronik Kaynaklar Birimi