TURNITIN ve iTHENTICATE İntihal Önleme Programları Eğitimi (13 Aralık 2017 Çarşamba)

Daire Başkanlığımız tarafından TURNITIN ve iTHENTICATE İntihal Önleme Programlarının kullanımına yönelik olarak eğitim semineri düzenlenecektir.

Eğitim, Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinin ve öğrencilerinin akademik intihal konusunda farkındalıklarını artırmak ve de kütüphanemizin aboneliği bulunan akademik intihal önleme programlarının (iThenticate ve Turnitin) kullanımı hakkında bilgi vermek amacıyla bu konuda bilgi ve eğitim ihtiyacı duyan araştırma görevlileri, öğretim üyeleri ve Lisans, Yüksek Lisans, Doktora öğrencilerimize hitap etmektedir.

"TURNITIN ve iTHENTICATE İntihal Önleme Programları Eğitimi" eğitimi 13 Aralık 2017 Çarşamba günü Prof. Dr. M.Mete Cengiz Kültür Merkezi/Özel Harekat Polis Memuru İlyas Kaygusuz Salonu  saat 11.00-12.00 saatleri arasında düzenlenecektir. Söz konusu sabah oturumunu kaçıranlar için aynı gün Merkez Kütüphane binası Seminer Salonu saat 14.00-15.00 saatleri arasında eğitim tekrarlanacaktır.

Tüm akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi bekliyoruz.

Eğitim İçeriği

-İntihal Nedir? Dünyadan Örneklerle İntihalin Tanımı

-iThenticate Programı Nedir? Nasıl Çalışır? Kapsamı ve Özellikleri Nelerdir?

-Bilimsel Makaleler için iThenticate Kullanımı ve Kullanıcı Profili

-Turnitin Programının iThenticate’ten Farkı ve Kapsamı nedir?

-Turnitin Programı Nedir? Nasıl Çalışır? Kapsamı ve Özellikleri Nelerdir?

-Turnitin ile öğrencilerde “intihal” farkındalığının oluşturulması

-Turnitin Kullanımı ile ilgili Demo Çalışması

TURNITIN ve iTHENTICATE İntihal Önleme Programları Eğitimi

Tarih:        13 Aralık 2017 Çarşamba

Saat-Yer:  11.00-12.00 Mete Cengiz Kültür Merkezi/Özel Harekat Polis Memuru İlyas Kaygusuz Salonu (1. oturum)

14.00-15.00 Kütüphane Seminer Salonu (2. oturum)

Eğitimci:   Serdinç KAYA (Eğitim Danışmanı)

Not:  Eğitim dili Türkçedir. Katılım için başvuru formu doldurulmasına gerek yoktur.

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Bize Ulaşın!

Merkez Kütüphane E-Kaynaklar Birimi

0 224 294 04 85 - 86