Uludağ Üniversitesi Anasayfa

Literatür Taraması Nasıl Yapılır?

Araştırma yaptığınız ya da yapmayı düşündüğünüz konu ile ilgili literatürü nasıl tararım konusunda aşağıdaki tablodan ve tablo ile bağlantılı olarak aşağıda verdiğimiz linklerden yardım alabilirsiniz.

Kütüphanemizin abone olduğu veritabanlarına bağlanmak için aşağıdaki linkleri kullanın.

Kampüs İçi Erişim   Kampüs Dışı Erişim

Not: Kütüphanemiz veritabanlarına kampüs dışından bağlanmak için gerekli olan ve de öğrenci numaranız ile başlayıp @ogr.uludag.edu.tr uzantısı ile devam eden mail adresi tüm öğrencilerimize (lisans, yüksek lisans, doktora) tanımlanmıştır. Üniversitemiz ana web sayfasında sağ üstte bulunan Hızlı Menü'den otomasyon şifrenizle erişebilirsiniz.

Kütüphanemiz basılı kaynakları (basılı kitap, dergi, tez vb.) taramak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

Kütüphane Katalog Sorgu

Ulusal Toplu Katalog (TO-KAT) tan tarama yapmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

Ulusal Toplu Katalog (TO-KAT)

YÖK Tez kataloğunu taramak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

YÖK Ulusal Tez Merkezi

Ulakbim Türkçe Veritabanlarını taramak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

Kampüs İçi Erişim   Kampüs Dışı Erişim

DergiPark taramak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

DergiPark

Kütüphanemizin abone olduğu yurtdışı tezleri (ProQuest Dissertation and Thesis) taramak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

Kampüs İçi Erişim   Kampüs Dışı Erişim

Türkiye Makaleler Bibliyografyasını taramak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

Türkiye Makaleler Bibliyografyası

Açık Erişim kaynaklara bağlanmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

Açık Erişim Kaynaklar

Mendeley için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

Mendeley

Kaynak Paylaşımı (ILL-TÜBESS) hizmetini kullanmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

ILL-TÜBESS Hizmeti

Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Görükle Kampüsü / Nilüfer / BURSA Tel: 0 224 294 04 60 Faks: 0 224 294 04 99