Uludağ Üniversitesi Anasayfa

Hiperkitap (Türkçe e-kitap) Veritabanı Kullanıma Açılmıştır.

Kampüs İçi Erişim   Kampüs Dışı Erişim    Mobil Cihaz Kullanım Kılavuzu

Hakkında:

Hiperlink tarafından geliştirilmiş Türkiye’nin ilk ve tek Türkçe e-kitap veritabanıdır. Hiperkitap’ta; tarihten edebiyata, matematikten felsefeye, hukuktan mühendisliğe birçok konu başlığı altında 300’ ü aşkın yayınevinin 13.000’den fazla e-kitabı bulunmaktadır. Hiperkitap; atlaslar, sözlükler, ansiklopediler gibi danışma kaynaklarını da içermektedir. Önde gelen üniversitelerin akademik yayınları da Hiperkitap’ta yer almaktadır. Kullanıcılar; Hiperkitap ‘ta bulunan 13.000’den fazla e-kitabı online olarak görüntülemenin yanı sıra bilgisayarlara, android ve IOS destekli cihazlara ödünç alabilmektedirler. Böylece internet erişimine ihtiyaç duymadan e-kitaplardan yararlanabilmektedirler. “My library” özelliğiyle Hiperkitap’ta kendi kütüphanelerini oluşturarak e-kitap sayfalarında notlar alabilmekte, günlük 60 sayfaya kadar çıktı alıp paylaşabilmekte, farklı formatlarda atıf verebilmektedirler.

Not: Hiperkitap koleksiyonundaki kitapları masaüstü ve dizüstü bilgisayarınıza indirebilmek için MyEbscoHost da oturum açmanız ve bilgisayarınıza Adobe Digital Edition yüklemeniz gerekmektedir.

Hiperkitap koleksiyonundaki kitapları mobil cihazınızda görüntülenmesi için uygulama marketlerinden EBSCO E-Books uygulaması indirilmesi gerekmektedir. Uygulamayı ilk sefer için kurumunuzun internet ağından açınız. Bundan sonraki girişlerinizde istediğiniz internet ağından giriş yapabilirsiniz.

EBSCO eBooks Kitap İndirme, Ödünç Alma (Kılavuz)

EBSCO eBooks Kitap İndirme, Ödünç Alma (Video)

Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Görükle Kampüsü / Nilüfer / BURSA Tel: 0 224 294 04 60 Faks: 0 224 294 04 99