Cabells Predatory–Yağmacı Dergi Veritabanı Erişimi

Deneme Erişim Bitiş Tarihi: 30 Ekim 2019

Kampüs İçi Erişim        Kampüs Dışı Erişim    Kampüs Dışı Erişim Detaylı Bilgi ve Kılavuz

 

Hakkında:

Cabells predatory – yağmacı dergileri listeleyen ve ayrıca yayın yapmaya uygun bilimsel akademik dergilerin değerlendirmesini sunan bir veritabanıdır.

Journal Blacklist: Her konuda yağmacı dergiler listelenmektedir. Sayıları hızla artan predatory – yağmacı dergiler araştırmacıların kaliteli bilimsel dergilere erişimini ve oralarda yayın yapmalarını zorlaştırmaktadır. Journal Blacklist yağmacı, aldatıcı ve sahte dergilerin taranabilir tek veritabanıdır. Uzmanlar 65’den fazla göstergeye göre olası istismarcı ve yalancı uygulamaları belirler ve analiz eder. Her kayıt; derginin bilgilerini, linkini ve hatalı davranışlarını ortaya koyar. Kaynakta 12.000’den fazla dergi listelenmektedir. 

Journal Whitelist: Doğrulanmış ve saygın akademik dergiler hakkında kritik bilgiler içeren, taranabilir bir veritabanıdır. 18 disiplinde 11.000’den fazla akademik derginin verilerini içerir. Bu ürün akademi için ilgili dergiler hakkında bir merkezdir. Dergi kalitesi için de bir standart sunar. 18 disiplini kapsar; Accounting, economics and finance, management, marketing, educational curriculum and methods, education psychology and administration, educational technology and library science, psychology and psychiatry, computer science and business information systems, health administration, nursing, mathematics, astronomy, biological science, chemistry, geology, oceanography, physics. Özellikle tıp, diş hekimliği, eczacılık ve bazı mühendislik alanları kapsam dışıdır.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [16-Eki-2019]

Duyuru Görüntüleme : [1.980]