intihal.net Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır.

Deneme Erişim Bitiş Tarihi: 31 Aralık 2019

Kampüs İçi Erişim       Kampüs Dışı Erişim    Kullanım Kılavuzu Erişim

Hakkında:

İntihal.Net birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş internet tabanlı bir intihal tespit ve raporlama yazılımıdır. 

İntihal.Net Türkiye'de yayın yapan dergilerin %90'ından fazlasını ve on binlerce basılı kitap içeriği içerisinde tarama yapar. Ayrıca YÖK Tez Merkezi açık erişimde bulunan tezlerin tam metinlerini, DergiPark içeriğini, SOBİAD (Sosyal Bilimler Atıf Dizini) içeriğini, Türkiye'de bulunan üniversitelerin açık erişime sunduğu kaynakları, HiperKitap (Türkçe e-Kitap) veritabanını, 500 milyondan fazla İngilizce doküman ve Türkçe web siteleri içerisinden tarama yaparak benzerlik tespiti yapmaktadır.

İntihal.Net veritabanı 31 Aralık 2019 tarihine kadar deneme erişimi amaçlı kullanılacak olan bir intihal tespit aracıdır.

İntihal.Net üzerinden alınan rapor; üniversitemizde resmi olarak kullanılan ve kabul edilen Turnitin programından alınan rapor yerine geçmez.

Turnitin programı şifre talebi için tıklayınız!

İntihal.Net veritabanına deneme amaçlı olarak kayıt olmak isteyen akademisyenlerimiz öncesinde @uludag.edu.tr uzantılı kurumsal mail hesapları ile https://intihal.net/ üzerinden ücretiz bir hesap (akademisyen) oluşturduktan sonra onay verilmesi için kütüphanemiz ilgili birimi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Bu yazılımı kullanmak isteyen öğrencilerimiz ise yine @ogr.uludag.edu.tr uzantılı kurumsal mail hesapları ile yine https://intihal.net/ üzerinden ücretsiz bir "öğrenci" hesabı oluşturduktan sonra, hocalarının kendilerine vereceği sınıf klasör numarasını öğrenerek yükleme yapabilirler. 

Önemli Not: Öğrenci numaranız ile başlayıp @ogr.uludag.edu.tr uzantısı ile devam eden mail adresi tüm öğrencilerimize (önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora) tanımlanmıştır. Üniversitemiz ana web sayfasında sol üstte bulunan Öğrenci başlığına tıkladığınızda karşınıza gelen Öğrenci Mail linkinden otomasyon şifrenizle erişebilirsiniz.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi

Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi

Elektronik Kaynaklar Birimi

0 224 294 04 85 - 86

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [26-Nis-2019]

Duyuru Görüntüleme : [2.013]