1. Osmangazi Oda Müziği Yarışması ve Festivali

Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Osmangazi Belediyesi’nin birlikte düzenlediği 28 Ocak - 3 Şubat 2019 tarihleri arasında Bursa’da gerçekleşen 1. Osmangazi Oda Müziği Yarışması ve Festivali sona erdi. Bursa’lı sanatseverlere unutulmaz bir hafta yaşatan festival kapsamında Anadolu Nefesli Beşlisi, Borusan Quartet, Nemeth Quartet, Rebekka Hartmann, Lauma Skride, Ellen Jewett ve Bosphorus Trio’nun sahne aldığı festival yurtiçi ve yurtdışından gelen sanatçıları canlı dinleme fırsatı yaratmasının yanısıra oda müziği yarışması için Türkiye’nin dört bir yanından Bursa Uludağ Üniversitesine gelen üniversite öğrencilerinin performanslarını yakından takip etme imkanı da sağladı.

Ellen Jewett, Rebekka Hartmann, Lauma Skride, Prof. İsmail Göğüş, Prof. Görkem Çalgan, Doç. Özgür Ünaldı ve Doç. Cem Önertürk gibi önemli isimlerin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada oda müziği toplulukları müzikalite, teknik yeterlilik, müzikal uyum nitelikleri üzerinden değerlendirildi. KlarAnka, Duolog, Aurora Duo ve Anka Duo müzik toplulukları ödüle layık görüldü.

Anasayfaya Dön Güncel Haberler

Haber Tarihi : [12-Şub-2019]