Öğrencilerimizin Dikkatine; Bilimsel Araştırma Kaynak ve Çözümleri Eğitimi Semineri.

Bilimsel Araştırma Kaynak ve Çözümleri Eğitimi

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı  tarafından Science Direct, Scopus ve Mendeley veri tabanlarının kullanımına yönelik olarak "Bilimsel Araştırma Kaynak ve Çözümleri" adı altında eğitim semineri düzenlenecektir.
     Eğitim, Uludağ Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin, akademik çalışmalarını daha etkin ve hızlı bir şekilde yürütmeleri amacıyla sağlanan bilimsel veritabanı ve araştırma çözümlerinin daha verimli bir şekilde kullanımını sağlamak ve yeni özellikleri hakkında bilgi vermek amacıyla bu konuda bilgi ve eğitim ihtiyacı duyan araştırma görevlileri, öğretim üyeleri ve tüm öğrencilerimize hitap etmektedir.
     Science Direct; Dünyanın en çok kullanılan hakemli, tam metin bilimsel kaynak veri tabanıdır. Bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 35.000'den fazla elektronik kitap ve 3.800'den fazla elektronik dergi başlığını, geliştirilmiş teknoloji ile birleştirerek hızlı, kolay ve etkin bir keşif deneyimi sunar.
    Scopus; Dünyanın en büyük ve kapsamlı makale özü ve atıf veritabanıdır. 5000+ farklı yayinevinden, hakem değerlendirmesinden geçmiş, interdisipliner, yerel ve küresel akademik literatürü (dergi, kitap, konferans, patent) araştırmacıların hizmetine sunar.
      Mendeley; Dünyada 6.5 milyon kişi tarafından kullanılan referans yönetim ve akademik sosyal ağ sistemidir. Araştırmanızı kolay ve hızlı bir şekilde organize etmenizi, makale, kitap ya da tez yazarken kolayca atıf yapma ve kaynakça oluşturmanızı sağlar. İşbirliği olanakları yaratmanızı ve alanınızdaki en güncel araştırma trendlerini & çıktılarını takip etmenizi sağlar.

Bilimsel Araştırma Kaynak ve Çözümleri Eğitimi Yeri ve Saati;

Tarih: 30 Kasım 2017 Perşembe
Saat-Yer: 10.00-12.00 Mete Cengiz Kültür Merkezi/Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Salonu (1. oturum)

Söz konusu sabah oturumunu kaçıranlar için;
14.00-16.00 Kütüphane Seminer Salonu (2. oturum)
Eğitimci: Saide Sak (ELSEVIER/RSS)

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [22-Kas-2017]