Tanıtım
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
KARACABEY MESLEK YÜKSEKOKULU     

Karacabey; tarım, hayvancılık ve tarıma dayalı sanayinin geliştiği ülkemizin en önemli merkezlerinden birisidir. Ülkemizde süt ve süt ürünleri teknolojisi, yem ve yem sanayi, gıda ve gıda sanayi, tarım makineleri ve teknolojisine önderlik etmiş bir ilçedir. Bölgede ülkemizin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından birisi olan Sütaş başta olmak üzere, Matlı, Eker, Feyz, Sezer, Nestle, Karacabey tarım işletmesi vb. önemli kuruluşlar bu bölgede faaliyet göstermektedir. Gerek bu bölgenin gerekse ülkemizin tarım, hayvancılık, tarımsal teknoloji, yönetim ve organizasyon alanında gereksinim duyduğu teknik elemanların yetiştirilmesi amacıyla Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından Karacabey’de  meslek yüksekokulu (MYO) kurulmasına karar verilmiştir.

B.U.Ü. Karacabey MYO 1992 yılında kurulmuş ve 1995-1996 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Karacabey MYO 2 yıllık önlisans eğitimi veren bir meslek yüksekokul niteliğindedir. Meslek Yüksekokulu eğitim öğretim kalitesini artırmak için 11 Haziran 1996 tarihinde SÜTAŞ ile Üniversite-Sanayi eğitimde işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu protokol çerçevesinde aynı yıl SÜTAŞ tarafından Karacabey süt fabrikası yanında “Karacabey Meslek Yüksekokulu Uygulamalı Hayvancılık Eğitim Çiftliği” faaliyete geçirilmiştir. Eğitimde işbirliği protokolü çerçevesinde okulumuz öğrencileri SÜTAŞ tesislerinde uygulamalı eğitim görmekte ve başarılı öğrencilere karşılıksız SÜTAŞ Mesleki Eğitime Destek Bursu ve iş olanağı sağlamaktadır.

B.U.Ü. Karacabey MYO, SÜTAŞ tarafından 2007 yılında yaptırılan 196 öğrenci kapasiteli Sadık YILMAZ Öğrenci Yurdu ile birleşerek Sadık YILMAZ Yerleşkesi’ ne dönüştürülmüştür. B.U.Ü. Senatosu SÜTAŞ'ın kurucusu merhum Sadık YILMAZ'a Eğitime verdiği katkılarında dolayı 24 Mayıs 2007 tarihinde Fahri Doktor unvanı vermiştir. Uludağ Üniversitesi ve SÜTAŞ'ın 1996 yılında başlayan ve günümüze kadar başarılı bir şekilde devam eden eğitimde işbirliği çalışmaları etmektedir. B.U.Ü. Karacabey MYO bölgesinde bulunan ülkemiz için önemli kuruluşlarla (13 adet) protokol yapmış ve bu kuruluşlar eğitim ve öğretime staj, işyeri eğitimi, yazılım ve burs desteği sağlamaktadırlar.

Karacabey tarım, hayvancılık, tarım teknoloji ve insan gücü potansiyeli kullanılarak meslek yüksekokulu ve öğrencilerinin eğitim ve öğretimine desteğini sürdürmektedir.

Karacabey MYO’da halen 6 bölümde 8 programda, 2 Profesör, 2 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, 8 Öğretim Görevlisi Dr. ve 9 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 25 akademik personel, 13 idari personel, 1 teknik personel, 2 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 5 hizmetli personel olmak üzere toplam 46 çalışanı ile eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [11-Şub-2024 08:14]

İçerik Görüntüleme : [15.019]