Öğrencimiz Avrupa Öğrenci Birliği (ESU) Kalite Güvencesi Öğrenci Uzman Havuzu Üyeliğine Kabul Edildi.
 Öğrencimiz Avrupa Öğrenci Birliği (ESU) Kalite Güvencesi Öğrenci Uzman Havuzu Üyeliğine Kabul Edildi.

Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Bütünleşik Doktora Öğrencimiz Melike Gülay’ın 2023-2024 yılı Avrupa Öğrenci Birliği (ESU) Kalite Güvencesi Öğrenci Uzman Havuzuna üyelik başvurusu kabul edildi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) web sayfasında yayınlanan habere ulaşmak için tıklayınız

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Öğrenci Komisyonu üyeleri Ahmet Kayhan Korkusuz (İstanbul Medipol Üniversitesi) ve Melike Gülay’ın (Bursa Uludağ Üniversitesi) 2023-2024 yılı Avrupa Öğrenci Birliği (ESU) Kalite Güvencesi Öğrenci Uzman Havuzuna üyelik başvuruları kabul edildi. Ayrıca Komisyon üyesi olan ve 2022-2023 yılı Havuzunda da yer alan Berkay Tarım’ın (Hacettepe Üniversitesi) görev süresi ESU tarafından bir yıl süreyle uzatıldı.

Komisyon üyelerinin yanı sıra Havuzda yer alan üyeler arasında YÖKAK’ın değerlendirici öğrencileri de bulunuyor. Havuzun 2022-2023 yılı üyelerinden Eda Eren (Hacettepe Üniversitesi), Eren Çanga (Hacettepe Üniversitesi) ve Hilal Karaoğlan’ın (Boğaziçi Üniversitesi) üyelikleri de ESU tarafından bir yıl süreyle uzatılırken; YÖKAK’ın bir başka değerlendirici öğrencisi olan Ece Alara Özdarendeli (Koç Üniversitesi) ve Komisyon eski üyelerinden Furkan Duru Havuzda ilk kez yer aldı.

Bu yıl 26 farklı ülkeden 79 üyenin bulunduğu Havuza İtalya’dan 10, Türkiye’den 9, Romanya’dan ise 8 öğrencinin üyelik başvurusu kabul edildi. Böylece ülkemizden 2020 yılında 2, 2021 yılında 8, 2022 yılında 10 ve 2023 yılında 9 öğrenci Havuza üye olma başarısı göstermiş oldu.

2019 yılından bugüne öğrencilerin yükseköğretimde kalite güvencesine yönelik farkındalıklarını artırmaya ve süreçlere katılımlarını teşvik etmeye yönelik eğitim, seminer, çalıştay, öğrenci zirvesi gibi birçok faaliyet gerçekleştiren Öğrenci Komisyonunun, son dört yıldır ESU’nun Kalite Güvencesi Öğrenci Uzman Havuzunda ülkemizden üye öğrencilerin yer almasına katkı sağlaması önemli görülüyor.

2023-2024 Yılı ESU Kalite Güvencesi Öğrenci Havuzu Üye Listesi için tıklayınız.

2020-2023 yıllarında ESU Kalite Güvencesi Öğrenci Uzman Havuzu Üyelerin Ülke Dağılımları Listesi için tıklayınız.

ESU nedir?

Avrupa Öğrenci Birliği (ESU), 40 ülkeden 45 Ulusal Öğrenci Birliklerinin (NUS) çatı kuruluşudur. ESU, üyeleri aracılığıyla Avrupa'daki yaklaşık 20 milyon öğrencinin eğitimsel, sosyal, ekonomik ve kültürel haklarını temsil etmektedir. Bünyesinde yer alan Öğrenci Uzman Havuzları, öğrencilerin yükseköğretimde kalite güvencesi hakkında bilgi edinmelerine, görüş ve deneyimlerin paylaşımına olanak sunan ve bu şekilde öğrencilerin kalite güvencesi sistemine aktif katılımını teşvik eden bir platformdur. Detaylı bilgi için https://esu-online.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Ağu-2023]

Haber Görüntüleme : [756]