2023 EĞİTİM VİZYONU ÇERÇEVESİNDE BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İZNİK MESLEK YÜKSEKOKULU İLE İZNİK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI.
 2023 EĞİTİM VİZYONU ÇERÇEVESİNDE BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İZNİK MESLEK YÜKSEKOKULU İLE İZNİK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI.

.BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İZNİK MESLEK YÜKSEKOKULU ile İZNİK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROTOKOL İMZALADI

Bursa Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu “Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu” çerçevesinde öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

   "Çocuklarımız Atölyede, Ustalarımız Okullarda" sloganıyla imzalanan protokole göre, ilk ve ortaokullarda öğrenimine devam eden öğrenciler, okul müdürlerinin Yüksekokul Çini Programı hocaları ile bir araya gelecek ve öğrencilerin yaparak-yaşayarak öğrenmeleri sağlanacaktır. Böylelikle, İznik'in bir değeri olan çinicilik, ustalar kanalıyla genç nesillere aktarılacaktır.


İznik Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleşen etkinlikte İznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Basri ÖCALAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil tarafından imzalanan protokol ardından konu ile ilgili açıklamada bulunan İznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Basri ÖCALAN, ”Okulumuz ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yaptığımız protokol çerçevesinde ilçemizde bulunan ilk ve orta dereceli okullar ile işbirliği içinde özellikle çini eğitimi konusunda eğitim ve destek vermeği taahhüt ediyoruz. Bu anlamda okulumuz kadrosundaki öğretim elemanları hem de atölyelerimizi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gelecek taleplere göre kullandıracağız. Bu vesile ile özellikle ilkokul çağından itibaren öğrencilerimizin çiniye olan ilgilerinin arttırılmasını hedefliyoruz. Çinicilik İznik açısından son derece önemli bir değerdir. Biz bu değerin özellikle bilimsel anlamda geliştirilmesi ve bu markanın Dünya’ya daha da fazla yayılmasını istiyoruz. Bu protokol, ilk okul çağındaki çocuklarımızın çini konusunda uygulamalı eğitim almasına bir nebze katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” dedi

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Kas-2019]

Haber Görüntüleme : [922]