CUMHURİYETİN 100.YILINDA TÜRK SERAMİK SANATÇILARINDAN ANLAMLI SERGİ
 CUMHURİYETİN 100.YILINDA TÜRK SERAMİK SANATÇILARINDAN ANLAMLI SERGİ

Cumhuriyet'in 100.yılında,  

Müzeler Haftası kapsamında,
geçmişe saygı geleceğe de armağan olarak, Galerim Sanat Galerisinin yürütücülüğünde Prof. Dr. Candan Dizdar Terwiel ve İznik'ten Ögr.Gör. Senanur Gündoğdu Dodevski'nin koordinatörlüğünde  İznik  Nilüfer Hatun İmareti İslam Eserleri Müzesi ve İznik Arkeoloji Müzesi"nde, Türk Seramik sanatına  çağdaş eserleriyle katkı sunan 50 Türk,  Hollanda ve İtalya’dan  9 yabancı seramik sanatçı özel bir sergi ile sanatseverlerle buluştu.
Tarih boyunca önemli olaylara bir durak teşkil eden İznik' de gerçekleşen sergi, T.C. Kültür Bakanlığı'nın desteği, Hollanda Büyükelçiliği ve İznik Belediyesi'nin de değerli işbirliği ile gerçekleşmektedir.

Projeye ayrıca; Bursa Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu, İznik Çini Vakfı, Mavi Çini ve İznik Arkeoloji Müzesi de katkı sağlamaktadır...

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı anısına düzenlenen sergide, aralarında Zehra Çobanlı, Mutlu Başkaya, Senanur Gündoğdu Dodevski,  Güngör Güner, Elif Aydoğdu Ağatekin, Ayşegül Türedi Õzen,  Mustafa Tunçalp, Mehmet Tüzüm Kızılcan, T. Emre Feyzoğlu, Candan Dizdar Terwiel, Sibel Bucurgat Atasoy, Beril Anılanmert, Ergün Arda, Hasan Şahbaz, İhsan Berke Saraçoğlu, Nurdan Yilmaz Aslan ve Bingül Başarır'ın da bulunduğu 50 Türk sanatçının çalışmaları yer alıyor.

Augusto Girolamini, Bottega Gatti, Gioela Suardi, Martine De Jong ve Marijke Gemessy, Porselene Giden Yolda: Mavi Beyaz başlıklı sergide eserleri yer alan yabancı sanatçılar.

Serginin açılış töreni ise iki mekandan biri olan İznik Nilüfer Hatun İmareti Türk İslam Eserleri Müzesi'nde saat 11:00 ile 13:00 arasında. Törenin ardından sergiyle aynı ismi taşıyan bir panel düzenlendi. Yöneticiliğini Senanur Gündoğdu Dodevski'nin üstlendiği panele Filiz Yenişehirlioğlu, Candan Dizdar Terwiel ve Adil Can Güven konuşmacı olarak katıldi

Panelin ardından ise arpta Çağatay Akyol, neyde Bilgin Canaz'ın yer aldığı muthiş bir müzik dinletisi ile son buldu.

Ikinci günü Senanur Gündoğdu Dodevski hocamızın Hollanda ve Turk sanatcilarına düzenlemiş olduğu İznik turu ve workshop ile sanat etkinligi tamamlandı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-May-2023]

Haber Görüntüleme : [881]