EKOKENT İZNİK TÜBİTAK PROJESİ KAPSAMINDA YÜKSEKOKULUMUZA ZİYARET
 EKOKENT İZNİK TÜBİTAK PROJESİ KAPSAMINDA YÜKSEKOKULUMUZA  ZİYARET

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında “Ekokent İznik/İznik Gölü ve Çevresinin Ekolojik ve Kültür Varlıklarını Öğreniyorum” projesi gereği 12 Ekim 2022 Çarşamba günü Bursa’daki farklı okullardan projeye katılan öğrenciler Yüksekokulumuzu ziyaret etti.

Bursa’da yaşayan ortaöğretim 10. sınıfının da okuyan 30 öğrenci program kapsamında alanında uzman eğitmenlerin uyguladıkları etkinliklerle, İznik Gölü’nü, tarihini ve kültür varlıklarını tanımaları amaçlanmıştır. Projeye, BUÜ İznik Meslek Yüksekokulu ile birlikte Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Devlet Su İşleri ve Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği destek vermektedir.

Ziyaretin ilk aşamasında Yüksekokul Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ayşen Acun Köksalanlar tarafından İznik’in tarihi mekanları tanıtıldı. İkinci aşamasında Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Şahin Selim Yazıcı ve Öğretim Görevlisi Mehmet Aras’ın gözetiminde çini yapımı, tekniği, sırlanması, boyanması, şekil verilmesi ve ısıtılması hakkında genel bilgi verildi. Çini atölyelerinde akademisyen Hocalar tarafından uygulamalı olarak gösterilen çini yapımı ile öğrenciler ilk defa tanıştı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [658]