İZNİK MESLEK YÜKSEKOKULU 4. DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARINDA
 İZNİK MESLEK YÜKSEKOKULU 4. DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARINDA

 

Orta Asya’daki geleneksel sporlar ve Türk kültürünün yaşatılması amacıyla düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları, bu yıl Bursa’nın İznik İlçesinde göl kenarına hazırlanan dev platoda gerçekleşti.  4 gün süren ve 102 ülkeden 3 binden fazla sporcunun katıldığı Dünya Göçebe Oyunları’na Bursa Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu olarak katılım sağlandı.

Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Dünya Göçebe Oyunları’nda “Geleneksel Okçuluk, Kökbörü, Atlı Okçuluk vb.” yarışmalar yapıldı.

Orta Asya’daki geleneksel sporlar ve Türk kültürünün yaşatılması amacıyla düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları, bu yıl ki “Gelenekten Geleceğe Bir’iz!” sloganıyla gerçekleşti.

Oyunlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile birçok ülkeden yüksek düzeyli katılımcılar da programa iştirak etti. 29 Eylül - 02 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılan 4. Dünya Göçebe Oyunlarına Bursa Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu tanıtım standı açıldı.  

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [472]