YÜKSEKOKULUMUZDA ÇİNİ BOYAMA ETKİNLİĞİ

“Dünyamız Bir Atık Sıfır” projesi kapsamında dört farklı ülkeden Bursa’ya gelen 21 katılımcıya, Yüksekokulumuz bünyesinde Çini Boyama Workshop Etkinliği düzenlendi. Litvanya’dan 5, Yunanistan’dan 4, Makedonya’dan 7, Macaristan’dan 5 katılımcı, Öğr. Gör. Mehmet ARAS’ın koordinatörlüğü ve Çini Sanatı ve Tasarımı Programı öğrencileri Ünzile ERSÖZ, Nurcan Şahin, Güzin KAVAS, Zekiye GAYRET, Göktuğ KOCATÜRK ve Şeyma YETKİN’in yardımcılığında çini karo boyama çalışması ile Geleneksel Türk Sanatlarımızın en önemlilerinden biri olan Türk Çini Sanatının uygulanışı hakkında deneyim kazandılar. Yaptıkları bu çalışmaları ve anılarını kendi ülkelerine götürerek geleneksel sanatlarımızın ve ülkemizin adının duyulmasını sağlamış oldular.

Etkinlik kapsamında Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Selim Yazıcı’da katılımcılara çini ve seramik atölyelerini gezdirerek çini üretim teknikleri hakkında bilgiler verdi.

Haber Tarihi : [27-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : [888]