YÜKSEKOKUL PERSONELİNDEN BİRLİK, BERABERLİK VE KAYNAŞMA GEZİSİ DÜZENLENDİ
 YÜKSEKOKUL PERSONELİNDEN BİRLİK, BERABERLİK VE KAYNAŞMA GEZİSİ DÜZENLENDİ

 

İznik Meslek Yüksekokulu akademik, idari personel ve aileleri tarafından 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü Unesco Dünya Miras Listesinde bulunan Bursa Cumalıkızık’a, Saitabat Şelalesine ve Uludağ’a birlik, beraberlik ve kaynaşma gezisi düzenlendi.

Saitabat Şelalesiyle başlayan Bursa gezisi, Cumalıkızık’ta sabah kahvaltısı ile devam etti. Kahvaltıdan sonra Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Ayşen Acun Köksalanlar’ın tanıtımıyla Unesco Dünya Miras Listesinde bulunan Cumalıkızık’ın tarihi anlatıldı. Bu anlamda Cumalıkızık’ta bulunan Osmanlı Döneminden kalma evler, köy müzesi, tarihi cami, hamam ve cin aralığı ziyaret edildi.

Cumalıkızık’tan sonra 2.543 m. yüksekliğindeki Ülkemizin en büyük dağlarından biri olan Uludağ ziyareti gerçekleşti. Uludağ Kayak Merkezinde kış ve doğa sporlarının yapıldığı alanlar gezildi ve Bakacak Mevkiği’nde Bursa’nın kuşbakışı katılımcılar tarafından doyumsuz izlendi. Gezinin son aşamasında Uludağ Kirazlıyayla Mevkiği’nde doğa yürüyüşü yapılarak, katılımcılara sucuk ekmek ve çay ikramı yapıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-May-2022]

Haber Görüntüleme : [667]