DEĞER KATANLAR ÖZEL ÖDÜLÜ
 DEĞER KATANLAR ÖZEL ÖDÜLÜ

Kadın Dostu Markalar Platformu’nun kurucusu Nazlı DEMİREL’in  organizasyonunda geleneksel “Farkındalık Ödülleri” Töreninde 5 Mart  2022 tarihinde, İstanbul  İş Sanat Kültür Merkezinde Markalar Ödüllerine Kavuştu.

Toplumsal Duyarlılık Projeleri ile destek veren ve değer katanlar özel ödülüne layık görülen bir çok  sayıda firmalar ve Bursa Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Senanur GÜNDOĞDU DODEVSKİ’ de  “DEĞER KATANLAR ÖZEL ÖDÜLÜ” verildi.

Akademik ve sanat kariyerini birlikte başarıyla sürdüren, kariyerinde çok sayıda sergi ve projeye imza atan, kadın temasını her sergisinde vurgulamaktan keyif duyan, özgün tasarımlar ortaya koyan, sanat danışmanımız, ödül plaketimizin tasarımcısı aynı zamanda bunlardan ilki olan panelist olarak bu programa büyük değer katan bir isim olarak  yeniden sahneye davet ediyoruz “diye  davet edilen Sn. Senanur GÜNDOĞDU DODEVSKİ konuşmasında  “Bu ödül benim için çok kıymetli. Birincisi  Bursa Uludağ Üniversitesinin bana vermiş olduğu bu şans ile tanımış olduğum  KADIN DOSTU MARKALAR Platformunun kurucusu  Nazlı Demirel’ e ve emeği geçen tüm dostlara teşekkür ediyorum. Tabii ki tek Nazlı DEMİREL değil daha nice başarılı öğrencilerimiz var, her biri ile ayrı ayrı gurur duyuyorum. İkincisi ise ben seramikçi bir ailenin çocuğuyum. Rahmetli babam Cemal Gündoğdu beni atölye de ve fabrikada işçileri oturturup “kızım çalışacak hadi şimdi çamurları yerden kazımaya başla” diyerek büyüttü. O zaman içinde babama çok içerleniyor bana saygı duymadığını bile düşündüğüm anlar olmuştu. Fakat bugün onlara minnettarım.  Çünkü beni erkek kardeşimden farklı şartlarda büyütmediği, demokratik, eşit, güçlü yetiştirdikleri için rahmetle onları anıyor ve minnettarlığımı belirtmek istiyorum.

KADIN DOSTU MARKALAR Platformunun bu yıl ki teması KADIN HER YERDE olarak belirlendi. Ben de platformun kurucusu sevgili öğrencim Nazlı Demirel’ e bu süreçte yol gösterici olmaya gayret ettim. Programın detaylarını da görünce KADIN HER YERDE çok doğru bir tema oldu diyebilirim. Öyle ki Kadın, sanayide, teknolojide, bilimde, sanatta, sahada, evde, yolda… kadın mühendis, kadın doktor, kadın öğretmen, kadın makine operatörü, kadın sanatçı, … Kadın aynı zamanda anne… Kadınlar hayatımızın her yerinde…

Türk ve dünya sanatına değer katan  sanatçılar olarak ATATURK ün açtığı bu yolda “Sanatı müzelere hapsetmek yok!” diye yola çıkan, Cumhuriyet kadını, Türkiye’nin ilk seramik sanatçısı  Füreya Koral , ilk Türk seramik profesörü seramik sanatçısı  Jale Yılmabaşar ve daha nice isimler sadece birer örnek. Candeğer Furtun, Alev Ebuzziya, Birgül Başarır, Hamiye Çolakoğlu,.… gibi. Bu isimleri çoğaltmak mümkün.   Her alanda olduğu gibi Sanatta da Kadınlarımız başarılı olabiliyor, yeter ki KADINLARIMIZA önündeki engelleri aşacak cesaret ve fırsatları verelim...

Bu gücü, cesareti veren Kadınlarımızın gücünün önündeki görünür-görünmez engelleri kaldıran, eşitlik anlayışı için her alanda mücadeleye ortak olan markalara bir kadın, bir öğretmen ve bir sanatçı olarak gönülden çok teşekkür ediyorum.

 

“Büyüten, güçlendiren, kendimizle yüzleştiren, küllerinden yeniden doğan “Anka Kuşu Kadınlar” hedef tüm yüzyıllar…” diyerek sözümü bitirmek istiyorum” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [1.174]